Viorica Dăncilă a demisionat din funcția de președinte al PSD după CEx: „E un gest pe care l-am făcut pentru partid”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
27/11/2019, 09:59
Viorica Dăncilă a demisionat din funcția de președinte al PSD după CEx: „E un gest pe care l-am făcut pentru partid” GALERIE FOTO
Viorica Dăncilă este OUT din funcția d epreședinte PSD. Sursa foto - facebook

Viorica Dăncilă a demisionat din funcția de președinte al PSD după CEx, după şase ore de discuţii. Marcel Ciolacu va prelua şefia interimară a partidului, iar un Congres PSD ar urma să aibă loc la începutul anului viitor. Şi Eugen Teodorovici a renunţat la funcţia de preşedinte executiv. Paul Stănescu a devenit secretar general interimar.

UPDATE, ora 00.16: Viorica Dăncilă şi Marcel Ciolacu au făcut primele declaraţii:

„Am inteles opinia colegilor mei, faptul că se doreşte o resetare a partidului şi că cineva să îşi asume rezultatul alegerilor. E un gest pe care l-am făcut pentru partid, consider că am făcut tot ce mi-a stat în putinţă ca să mobilzăm electoratul.

Am înţeles că se doreşte o resetare a partidului, cu o nouă echipă (…) Nu e un moment de slăbiciune e un moment de demnitate”, a spus Viorica Dăncilă.

„Nu a fost un măcel, nu a picat niciun cap. După ce m-au propus colegii ca şi preşedinte interimar, mi-am ales secretarul general şi primul obiectiv este acela de a organiza Congresul, unde vor fi alegeri normale.

Alături de domnul Paul Stănescu, au mai intrat la conducere preşedinţii din organizaţiile care au câştigat alegerile în al doilea tur de scrutin (…) fostul lider se regăseşte în conducerea partidului, ca şi preşedinte la doamne (…) E o echipă matură, avem ca obiectiv să declanşăm Congresul (…) Nu i-a cerut nimeni demisia doamnei Dăncilă.

Conducerea nu a fost preluată prin forță. Dacă era preluată prin forță nu ținea CEx-ul șase ore”, a spus Marcel Ciolacu.


Viorica Dăncilă a demisionat din funcția de președinte al PSD după CEx

Mai mulți oameni importanți din partid i-au solicitat demisia la doar câteva minute după publicarea rezultatelor. Deși Viorica Dăncilă a îndemnat la calm și a solicitat ca următoarele mișcări ale partidului să fie făcute cu tact și răbdare, nu toată lumea a ascultat-o. Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților a fost primul care a lovit. Acesta a transmis că e gata să-și asume conducerea partidului.

Ciolacu nu a ezitat o clipă și a mers să discute cu Viorica Dăncilă pe care a încercat să o convingă să-și dea demisia cât mai repede posibil. Liderul PSD de Buzău a propus de altfel și o altă organigramă în partid și a căutat să rezolve cât mai repede situația. În cele din urmă, după îndelungi presiuni, Viorica Dăncilă a cedat și a acceptat să plece din fruntea partidului. Fostul premier al României merge așadar pe linia impusă de social democrați.

Dăncilă, „premierul președinte de partid”, OUT din PSD

Practic, cine pierde alegerile prezidențiale este OUT din funcția de președinte. Au pățit același lucru Adrian Năstase, Mircea Geoană sau Victor Ponta. Toți trei au fost învinși de Traian Băsescu sau Klaus Iohannis după care partidul i-a sacrificat. Viorica Dăncilă iese pe ușa din spate a social democrației, dar o face cu stil. Aceasta a bifat mai multe premiere în politica românească și a stabilit câteva recorduri.

Dăncilă a ajuns prima femeie prim-ministru din România, prima femeie preşedinte al celui mai mare partid din România şi prima femeie candidată a PSD la alegerile pentru şefia statului.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×