Klaus Iohannis: “Trebuie făcută o rectificare la pensii. Nu au fost suficienți bani”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
26/11/2019, 13:34
Klaus Iohannis: “Trebuie făcută o rectificare la pensii. Nu au fost suficienți bani”
Klaus Iohannis susține că nu sunt bani suficienți pentru creșterea pensiilor. Sursa foto: realitatea.net

Într-o declarație de presă susținută în cursul zilei de marți, președintele Klaus Iohannis a subliniat importanța adoptării în cel mai scurt timp posibil a rectificării bugetare și, totodată, le-a transmis pensionarilor români că majorările promise de Guvernul PSD nu au putut fi onorate, întrucât „nu au fost pur și simplu suficienți bani”.

Klaus Iohannis, anunț îngrijorător despre pensii

Datele sunt clare, cifrele sunt reci, concluziile sunt un pic mai complexe şi, din păcate, a trebuit să constatăm că situaţia e cea care este, deficitul va trece, este clar, de 4%. Pe de altă parte, este la fel de clar că anumite cheltuieli trebuie făcute.

Bunăoară, s-a găsit că pentru pensii nu au fost, pur şi simplu, suficienţi bani şi aici trebuie făcută o rectificare, la fel şi în alte domenii unde de multă vreme nu s-au mai făcut plăţi, nu s-au onorat contracte şi aceste lucruri sunt inadmisibile într-o societate normală şi cu un guvern responsabil. Aşadar, rectificarea e obligatorie”, a explicat șeful statului.

„Creșterea salariului minim este o necesitate și se va realiza”

În ceea ce privește creșterea salariului minim, o altă măsură anunțată de fostul Executiv condus de Viorica Dăncilă, aceasta este absolut necesară și se va realiza, promite președintele reales. Astfel, românii vor avea parte de venituri mai mari începând cu 1 ianuarie 2020.

Pentru anumite contracte nu s-au făcut plăți nu s-au onorat contracte. Pentru un guven acest lucru este inadmisibil. Rectificarea este obligatorie. Creșterea salariului minim este o necesitate și se va realiza. Pentru 2020 nu știu dacă se va putea ajunge cu deficitul în marja de 3 la sută”, a declarat Klaus Iohannis.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×