Lia Olguța Vasilescu, un nou atac la adresa miniștrilor din Guvernul Orban: „Ce obsedați penibili”

Bogdan Solomon  
înStiri de ultima ora
19/11/2019, 18:41
Lia Olguța Vasilescu, un nou atac la adresa miniștrilor din Guvernul Orban: „Ce obsedați penibili”
Lia Olguța Vasilescu continuă seria atacurilor la adresa Guvernului. Sursa foto: aktual24.ro

Lia Olguța Vasilescu a lansat un nou atac dur la adresa Guvernului Orban, „ținta” preferată fiind actualul ministru al Muncii, portofoliu pe care fostul primar al Craiovei l-a deținut în timpul Executivului condus de Viorica Dăncilă. Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, aceasta a criticat modificările anunțate recent în ceea ceea privește plata pensiilor, în contextul rezilierii contractului pe care Casa Națională de Pensii îl are cu Poșta Română.

Olguța Vasilescu anunță falimentul Poștei Române

În opinia social-democratei, o astfel de măsură ar echivala cu falimentul Poștei, „companie de interes național și strategic”, în condițiile în care este singura variantă viabilă pentru distribuirea pensiilor pe întreg teritoriul României. De altfel, Olguța Vasilescu susține că s-a opus vehement acestui scenariu pe toată durata mandatului său.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Incompetența ministrului Baubau, Violeta Alexandru, începe să mă sperie! Vrea să rezilieze contractul între Casă Națională de Pensii și Poștă Română pentru plata pensiilor. Pe lângă faptul că ar falimenta Poșta, companie de interes național și strategic, nu există alternativă pentru plata tuturor pensiilor. Nicio firmă privată nu are capacitatea de a distribui pensiile în orice sătuc din România unde pensionarii nu au card și unde nu există bancomate. Această alternativă mi-a fost sugerată și mie cât timp am fost ministru, dar am trimis la plimbare indivizii care au avut tupeul să deschidă gura pe acest subiect. Se pare că noua putere e foarte deschisă, însă… Motivul? Cică poștașii ar fi PSD-iști! Incredibil!!! Ce obsedați penibili!„, a scris șefa de campanie a Vioricăi Dăncilă, pe contul său de Facebook.

Avertisment dur pentru Ludovic Orban

Nici premierul Ludovic Orban nu a scăpat de ironiile Liei Olguța Vasilescu, aceasta criticând în termeni duri decizia demiterii CEC Dolj, numit în funcție în timpul Guvernului PSD. Fostul ministru al Muncii pune această decizie pe seama planului actualului prim-ministru de a privatiza instituția bancară, avertizând, totodată, asupra consecințelor grave pe care le-ar avea o astfel de măsură.

De la Orban am aflat și aberația că destituie directorul CEC Dolj, pe care l-am fi pus noi, liderii PSD Dolj, să întârzie pensiile sau să le dea în două tranșe. Trecând peste faptul că asemenea lucruri s-au mai întâmplat și pe vremea noastră, din cauza lipsei de lichidități sau peste faptul că niciunul dintre liderii PSD Dolj nu are habar cine e director la filiala CEC, fiindcă noi nu am schimbat niciun șef de deconcentrată, că nu mai vorbesc de portari sau funcționari cum fac deja PNL-iștii, sunt convinsă că declarațiile lui Orban se înscriu în seria de pregătiri pentru privatizarea CEC! Îmi amintesc ce enervați au fost liberalii, cu Cîțu Apocalipticul în frunte, când am anunțat că vom capitaliza CEC-ul, că să îl transformăm într-o banca importantă a statului! Să nu ziceți că nu v-am avertizat!”, a mai scris Olguța Vasilescu.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×