Eurovision România 2019. Pe ce dată are loc finala transmisă de TVR 1

Ciprian Postolache   
în Muzica
10/02/2019, 15:50
Eurovision România 2019. Pe ce dată are loc finala transmisă de TVR 1 GALERIE FOTO
Eurovision România 2019. Pe ce dată are loc finala transmisă de TVR 1

Eurovision România 2019 se pregătește de Marea Finală, care va avea loc la București. Spectacolul va fi transmis în direct și în exclusivitate de TVR, pe TVR1 și TVR HD. Show-ul care va stabili piesa ce va reprezenta România la Eurovision 2019, va avea loc pe 17 februarie 2019.

Marea finală Eurovision România 2019 vine după ce au avut loc două semifinale. Cine câștigă dreptul de a reprezenta România la Eurovision merge la Tel Aviv, unde are loc show-ul în aces an. Acolo delegația României va fi condusă de Smaranda Vornicu-Shalit. „A fi desemnată ca parte a echipei TVR pentru proiectul Eurovision 2019 este o onoare şi o mare responsabilitate.  Îmi doresc ca experienţa acumulată cu prilejul Festivalului Internaţional ‘Cerbul de Aur’ să fie pusă în sprijinul împlinirii acestui vis comun al nostru, al tuturor, fie că vorbim despre artişti şi fani, despre publicul larg şi despre organizatori”, a declarat Smaranda Vornicu.

Eurovision România 2019! Marea Finală are loc pe 17 februarie 2019, la București, live la TVR

La capătul celor trei show-uri ale Selecţiei Naţionale 2019, vom afla cine va urca pe scena Eurovision din Tel Aviv. Dintre melodiile calificate în concurs, doar una va fi desemnată câştigătoarea Eurovision România. Trooper, Teodora Dinu, Dya & Lucian Colareza, Claudiu Mirea, Bella Santiago şi Mirela Vaida sunt primii finalişti Eurovision România 2019. Vedeta care a fost la Antena 1 a obținut calificarea în marea finală.  „Nu mai am nimic de demonstrat la vârsta mea dar îmi permit să fac lucruri care îmi aduc satisfacții. Îmi permit să aleg cum vreau să trăiesc și în ce proiecte îmi voi canaliza energiile de acum încolo”, a scris Mirela Vaida pe blogul personal.

Marea Finașă Eurovision România va avea loc pe 17 februarie 2019, la București

Una dintre favoritele la calificarea în Marea finală este și Laura Bretan”De la 4 ani cânt. Sper că le-a plăcut oamenilor ce au auzit. Am primit multe complimente frumoase. Mama a văzut că îmi place să cânt și m-a dat la cor și la lecții de pian”, a declarat Laura Bretan. La ediția din acest an la start a fost și Mihai Trăistariu, dar constanțeanul s-a retras din competiție după ce a acuzat organizatorii că nu ar fi obiectivi.

Eurovision România 2019! Marea Finală are loc pe 17 februarie 2019, la București, live la TVR

Ediția precedentă a concursului a avut loc în Portugalia, la Lisabona, cu semifinalele pe 8 şi 10 mai şi finala pe 12 mai. România a fost reprezentantă anul trecut la Eurovision de trupa The Humans, care a participat cu piesa Goodbye. Până acum cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×