Eugen Tomac, reacție virulentă la adresa celor care nu respectă recomandările: ”Acum trebuie să scoatem Armata şi Poliţia pe stradă pentru a-i opri pe inconştienţi”

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
23/03/2020, 08:57
Eugen Tomac, reacție virulentă la adresa celor care nu respectă recomandările: ”Acum trebuie să scoatem Armata şi Poliţia pe stradă pentru a-i opri pe inconştienţi”
Președintele PMP, Eugen Tomac, a avut reacție virulentă pe rețelele de socializare la adresa celor care nu respectă recomandările făcute de autorități privind izolarea la domiciliu

Președintele PMP, Eugen Tomac, a avut reacție virulentă pe rețelele de socializare la adresa celor care nu respectă recomandările făcute de autorități privind izolarea la domiciliu.

Eugen Tomac, reacție virulentă la adresa celor care nu respectă recomandările

”Scuze se pot găsi mereu, dar trebuie să recunoaștem că nicio instituție și niciun stat nu a tratat cu seriozitate această amenințare. Am spus încă din 29 ianuarie, în plenul Parlamentului European, că populația trebuie pregătită de criza pe care o trăim astăzi”, și-a început președintele PMP postarea pe Facebook.

”COVID-19 decimează Europa, state întregi sunt paralizate, mii de oameni mor. Acum trebuie să scoatem Armata și Poliția pe stradă pentru a-i opri pe inconștienți”, a fost reacția lui Eugen Tomac la adresa celor care nu respectă recomandările făcute de autorități.

”Dacă stăm toți în casă, oprim răspândirea virusului nimicitor și salvăm vieți. Trebuie să înțelegem că acum este nevoie de un efort comun.Restricțiile se aplică tuturor fără nicio excepție!”, și-a încheiat politicianul mesajul.

Eugen Tomac a intrat în autoizolare după întoarcerea din SUA

Reacția lui Eugen Tomac a venit după ce sâmbătă românii au profitat de vremea frumoasă de afară și au ieșit la plimbare prin parcuri, la picnicuri la iarbă verde, la drumeții pe munte în grupuri sau la cumpărărturi, deși autoritățile îi sfătuiseră să nu plece de aacasă decât pentru urgențe.

Autorităţile au impus noi restricții, printr-o ordonanță militară, care a intrat in vigoare duminică, 22 martie, de la ora 22.00. Astfel, mall-urile rămân închise, iar activitatea în cabinetele stomatologice este suspendată.

Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei se efectuează numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 și evitarea formării oricărui grup de persoane. Prin formarea unui grup de persoane se înțelege alăturarea unui număr mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună.

Se pot oficia slujbe în lăcașurile de cult, de către slujitorii bisericești/religioși, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online. Se pot oficia acte liturgice/religioase cu caracter privat (botez, cununii, înmormântări), la care pot participa maximum 8 persoane, cât și împărtășirea credincioșilor bolnavi la domiciliul acestora”.

În data de 20 martie, Eugen Tomac făcea o postare pe contul de Facebook în care anunța că s-a întors dintr-o vizită în Statele Unite ale Americii și că va intra în izolare la domiciului pentru următoarele 14 zile.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×