În ce condiții se fac înmormântări în România pe perioada stării de urgență. Slujbele se vor face on-line! Vela: „Rămâneți în case!”

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
21/03/2020, 22:58
În ce condiții se fac înmormântări în România pe perioada stării de urgență. Slujbele se vor face on-line! Vela: „Rămâneți în case!”
Reguli noi la înmormântări în România

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat noi măsuri dure luate pentru a diminua impactul pe care coronavirus îl are în societatea românească.

Măsuri dure luate în lupta cu COVID-19

VEZI DOCUMENTUL OFICIAL cu măsurile luate de Guvern

Pe lângă închiderea mall-urilor și dentiștilor, cea mai importantă măsură reglementează modul în care românii, un popor profund religios, vor putea să ia parte la activitățile bisericești în apropiere de sărbătoarea Paștelui.

Așadar, drepturile cetățenilor de a participa la slujbele bisericești vor fi îngrădite radical, așa cum a anunțat Vela.

„Se pot oficia slujbe în lăcașurile de cult de către slujitorii bisericești fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în Mass Media sau On-line. Se pot organiza botezuri, cununii, înmormântări, pot participa maximum 8 persoane”, a explicat ministrul de interne.

România e în pragul transmiterii comunitare a coronavirus, astfel că autoritățile nu vor să își asume niciun risc. În aceste condiții în care românii nu respectă simplele indicații, bisericile vor fi închise și enoriașii se vor supune obligatoriu unor reguli menite să îi protejeze de boală.

Așadar, cei care au programate nunți, botezuri sau care au fost loviți de soartă și au nevoie de o slujbă de înhumare, vor fi restricionați la un maximum de 8 persoane participante.

Cel mai interesant aspect al legii îl reprezintă paragraful care reglementează modul în care se vor  face slujbe de astăzi înainte: on line sau prin intermediul mass media. Bisericile vor fi închise, deși până ieri erau permise slujbele în aer liber cu maximum 100 de persoane.

În încheiere, ministrul Vela a transmis un mesaj: „Împreună am rezistat prin dictatură, războaie și cutremure. Vom rezista și acum uniți ca unul. Dumnezeu să binecuvânteze România. Rămâneți în case”.

În mod evident, MAI înrăsprește progresiv regulile, cel mai probabil pentru a obișnui populația.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×