Clujenii n-au nicio grijă. Sute de mașini surprinse la PICNIC în orașul lui Emil Boc, în plină pandemie de coronavirus. VIDEO

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
21/03/2020, 17:22
Clujenii n-au nicio grijă. Sute de mașini surprinse la PICNIC în orașul lui Emil Boc, în plină pandemie de coronavirus. VIDEO
Sute de mașini în Făget, Cluj-Napoca

Autoritățile din România se confruntă, pe lângă epidemia mortală de coronavirus, cu lipsa totală de interes a populației atunci când vine vorba de pericolul pe care-l reprezintă COVID-19.

Sute de mașini la picnic în Cluj

Imaginile din Italia, cu sute de sicrie pe străzi și mii de morți par să sensibilizeze pe nimeni. Dacă în Iași sute de persoane trecute de vârsta a 3-a stătateau la coadă liniștiți, într-o piață cunoscută din oraș, fără nicio măsură de protecție împotriva coronavirus, în Cluj-Napoca ardelenii au ieșit la picnic.

Vremea perfectă i-a convins pe locuitorii orașului de pe malul Someșului să ignore amenințarea coronavirus și oamenii au luat cu asalt locurile celebre pentru clasicele ieșiri „la pădure” precum Făgetul.

Ziar de Cluj a publicat imaginile și i-a numit „indolenți” și „nesimțiți” pe cei care ignoră avertismentele autorităților.

În aceste condiții, pare o chestiune de timp până când MAI va lua măsuri mult mai aspre și va îngrădi drepturile populației.

Între timp, în toate orașele României oamenii ies din casă, ignorând total orice regulă. Mai mult, în anumite localități au loc petreceri și nunți cu sute de oameni, unii dintre ei ieșiti din autoizolare.

Mesajul primarului Emil Boc

Primarul Emil Boc, de obicei îndrăgit si ascultat de populația locală, a transmis un mesaj clar cetățenilor și i-a rugat să stea acasă.  Prin intermediul Facebook, edilul a adresat un mesaj clujenilor prin care îi ruga să stea acasă.

Rog, în special persoanele vârstnice, să evite deplasările care nu sunt necesare și să păstreze distanța socială.

Este extrem de important, pentru sănătatea fiecăruia dintre noi, să respectăm cu strictețe recomandările și regulile comunicate de instituțiile oficiale ale Statului Român. Doar prin colaborare, responsabilitate și solidaritate vom putea depăși acestă perioadă dificilă, fără precedent, în care ne aflăm”, a explicat Boc.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×