Epidemia de gripă a făcut noi victime. Alte două persoane au decedat din cauza virusului, iar numărul de infecții este în continuă creștere

Narcis Rosioru   
în Stiri de ultima ora
13/02/2020, 15:49
Epidemia de gripă a făcut noi victime. Alte două persoane au decedat din cauza virusului, iar numărul de infecții este în continuă creștere
Epidemia de gripă a făcut noi victime. Alte două persoane au decedat din cauza virusului, iar numărul de infecții este în continuă creștere. Sursa foto: Hepta

Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat, joi, că încă două persoane au decedat din cauza virusului gripal, astfel că numărul total al deceselor cauzate de epidemia de gripă din acest sezon a ajuns la 34.

Alte două persoane au murit din cauza gripei

Reprezentanții Ministerului Sănătății anunță că două persoane din județul Bihor au decedat din cauza gripei în ultimele 24 de ore.

Primul deces a fost înregistrat în cazul unui bărbat de 50 de ani din Bacău, ce avea condiții medicale preexistente și nu fusese vaccinat împotriva virusului gripal.

Pacientul fusese internat la Spitalul din Beiuș pe data de 22 ianuarie, iar pe 25 ianuarie a fost transferat la Spitalul Clinic Clinic Judeţean de Urgenţa Oradea, decesul survenind miercuri seara. În cazul bărbatului a fost confirmat virusul gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

Cel de-al 34-lea caz de deces cauzat de virusul gripal a fost înregistrat la o femeie de 52 de ani, tot din județul Bihor, ce suferea de alte afecțiuni medicale preexistente. Nici pacienta respectivă nu fusese vaccinată anti-gripal, mai anunță INSP. Femeia a murit miercuri, în cazul ei fiind confirmat același tip de virus gripal ca în cazul bărbatului decedat cu o zi în urmă.

Numărul de cazuri de gripă, în creștere

Potrivit raportului publicat de Institutul Național de Sănătate Publică, în săptămâna 03.02.2020 – 09.02.2020, epidemia de gripă a avut un trend crescător în țara noastră, peste nivelul așteptat.

Astfel, au fost raportate 7.577 de cazuri de gripă clinică, în creștere față de numărul anunțat cu o săptămână în urmă (7.022) și de trei ori mai multe cazuri comparativ cu aceeași săptămână a anului precedent (2.489).

În plus, la nivelul întregii țări, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute a fost de 165.598, cu 59% mai multe decât cele înregistrate în aceeași săptămână din sezonul precedent (103.996), dar cu 3,2% mai mic față de numărul de cazuri din săptămâna anterioară (171.081).

Insitutul mai anunță că, până la data de 9 februarie 2020, la nivelul României, au fost vaccinate antigripal 1.493.404 persoane aflate în grupele de risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×