Mai multe vaccinuri împotriva noului tip de coronavirus au început să fie testate pe animale. Cât de aproape suntem de un vaccin pentru oameni

în Stiri de ultima ora
11/02/2020, 18:16
Mai multe vaccinuri împotriva noului tip de coronavirus au început să fie testate pe animale. Cât de aproape suntem de un vaccin pentru oameni
Mai multe vaccinuri împotriva noului tip de coronavirus au început să fie testate pe animale. Cât de aproape suntem de un vaccin pentru oameni. Sursa foto: Hepta

Mai multe echipe de cercetători din Marea Britanie și China susțin că au început testele pe șoareci cu vaccinuri împotriva noului tip de coronavirus, fiind printre primele care au trecut în etapa următoare dezvoltării unui posibil vaccin pentru oameni.

Un vaccin împotriva coronavirus, tot mai aproape

Astfel, o echipă de cercetători din cadrul Imperial College London anunță că au trecut la testele pe șoareci în scopul dezvoltării unui vaccin contra noului tip de coronavirus și speră să obțină un vaccin disponibil oamenilor până la finalul acestui an, informează Agerpres.

”Tocmai am injectat în şoareci vaccinul pe care l-am generat din bacterii şi sperăm că în cursul următoarelor câteva săptămâni vom fi în măsură să determinăm reacţia în sângele acestor şoareci, răspunsul anticorpilor acestora la coronavirus”, a explicat Paul McKay, unul dintre cercetătorii la Imperial College.

Oamenii de știință din întreaga lume sunt angrenați în cursa pentru descoperirea unui vaccin împotriva coronavirus, proces care, de obicei, poate dura și câțiva ani, întrucât trebuie demonstrată eficiența și siguranța acestuia înainte de a putea fi produs și distribuit la scară largă.

O altă echipă ce încearcă să obțină un astfel de vaccin și care a trecut deja la testele pe șoareci este și cea din Shanghai, din cadrul Universității de Medicină Tongji, arată portalul de știri yicai.com, citând surse din cadrul Centrului pentru Controlul și Prevenția Bolilor din China.

Epidemia de coronavirus a provocat moartea a peste 1.000 de oameni

Potrivit presei chineze, mai mult de 100 de mostre de vaccin au fost injectate deja în șoareci, duminică. Vestea a venit la două săptămâni după ce Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor din China anunța că a reușit să izoleze tulpina noului tip de coronavirus, pe 24 ianuarie.

Un reprezentant al centrului a avertizat că testele pe animale sunt într-un stadiu incipient, astfel că vor mai fi nevoie de mai mulți pași până când vaccinul va fi gata de folosit pe oameni.

Între timp, epidemia de coronavirus a dus la decesul a peste o mie de morţi în China continentală, după data de 11 ianuarie, când a fost anunţat primul deces atribuit virusului denumit de cercetătorii chinezi 2019-nCoV.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×