Numărul morților în epidemia de coronavirus a ajuns la 908. Duminică, ziua cu cele mai multe victime

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
10/02/2020, 09:41
Numărul morților în epidemia de coronavirus a ajuns la 908. Duminică, ziua cu cele mai multe victime
China și Coreea de Sud se confruntă cu noi cazuri de coronavirus

Epidemia de coronavirus  a dus la moartea a 908 persoane, iar alte 40.000 sunt infectate potrivit celui mai recent bilanț. Numai duminică și-au pierdut viața 97 de persoane, cel mai mare număr de victime înregistrat într-o singură zi, transmite Reuters.

Chinezii se reîntorc la muncă

Autoritățile din China, cea mai afectată țară, au relaxat restricțiile în ce privește programul de lucru, după ce în ultimele două săptămâni restricțiile au fost mult mai severe, facilitate însă de faptul că în această perioadă a venit Anul Nou chinezesc.

Chiar și așa, orașe întregi au căpătat aspect de orașe abandonate, cu zboruri anulate, fabrici și școli închise.

Luni dimineață, când guvernul a permis redeschiderea fabricilor și birourilor, circulația pe străzile orașelor chinezești a rămas redusă, în condițiile în care o mare parte dintre funcționari au lucrat de acasă. Cei care au mers totuși la muncă au evitat mijloacele de transport în comun, mulți dintre ei venind cu bicicletele. Multe companii le-au cerut angajaților să poarte măști, să evite întâlnirile față în față, iar cantinele au fost închise.

Între timp, o echipă de experți ai Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a ajuns la Beijing pentru a face o evaluare a situației. Provincia Hubei, cu numărul cel mai mare de cazuri de pneumonie virală, rămâne în continuare sub blocadă, cu cu aeroporturi și gări închise, iar străzile închise.

Dincolo de granițele Chinei, coronavirsului s-a răspândit în alte 27 de țări și teritorii, unde au fost înregistrate 330 de cazuri de infecție. Două decese au survenit în afara Chinei continentare, unul în Hong Kong și altul în Filipine.

Croazieră de coșmar

Epidemia de coronavirus ia proporții și la bordul navei Diamond Princess, vas de croazieră aflat în carantină la Yokohama (Japonia).

Alte 60 de cazuri au fost descoperite în ultimele 24 de ore, astfel că s-a ajuns la 130 de îmbolnăviri printre cele 3.700 de persoane aflate la bord.

Printre ele, se află și 17 români, doi pasageri și 15 membri ai personalului de bord. Deocamdată, Ministerul de Externe nu a fost informat de autoritățile japoneze privind existența vreunui român printre cei afectați.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×