Cum este viaţa pe nava aflată în carantină din cauza coronavirusului. Jurnalul inedit al unui pasager: „Oamenii nu înţeleg cât de gravă e situaţia”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
07/02/2020, 15:43
Cum este viaţa pe nava aflată în carantină din cauza coronavirusului. Jurnalul inedit al unui pasager: „Oamenii nu înţeleg cât de gravă e situaţia”
Cum este viața la bordul navei Diamond Princess, aflată în carantină în golful Yokohama din cauza coronavirusului. Jurnalul inedit al unui pasager britanic *foto: facebook David Abel

Epidemia de coronavirus a atins deja toate continentele lumii. Pornită din China, boala a ajuns și pe vasul de croazieră pe care se află mai mulți oameni care erau într-o vacanță în sud-estul Asiei. Nava se află acum în carantină, în largul portului Yokohama și are la bord peste 3.700 de pasageri, printre care și 17 români.

Cum este viața pe nava de croazieră aflată în carantină din cauza coronavirus

Pasagerii au primit vestea că vor rămâne în carantină în portul Yokohama marți dimineața, pe 4 februarie. Aceștia vor rămâne în largul orașului nipon timp de două săptămâni, până când autoritățile japoneze vor depista toate cazurile de infestare cu coronavirus. Deocamdată au descoperit nu mai puțin de 61 de cazuri de acest fel.

La bord se află mii de persoane, iar o parte din ei încearcă să ducă o viață pe cât se poate de normală, în contextul în care nu vor mai călca prea curând pe sol.

Unul dintre turiștii aflați la bord este britanicul David Abel, cel care ține un jurnal zilnic de la bordul Diamond Princess pe facebook. Acesta prezintă ultimele noutăți de la bord, stă în contact cu jurnaliștii britanici și povestește despre starea de spirit a pasagerilor, în urma acestei carantine.

Un turist britanic a făcut un jurnal de la bordul navei Diamond Princess

„A fost o croazieră minunată, am explorat niște locuri fantastice. Servirea pe această navă a fost extrem de bună, dar în ultimele 24 de ore atmosfera a fost diferită. Am ajuns la Yokohama cu o zi în urmă, întrucât toată nava se află în carantină. Suntem în Golful Yokohama, dar nu suntem andocați. Probabil pentru ca nimeni să sară din navă și să înoate până la mal”, a spus amuzat britanicul, în prima intervenție live pe facebook.

Held in Quarantine on Diamond Princess in Yokohama, Japan

Gepostet von David Abel am Montag, 3. Februar 2020

A doua zi după ce a așteptat vizita autorităților nipone, britanicul a afirmat sarcastic faptul că întregul control a durat doar 45 de secunde. „De ce am așteptat toată noaptea, dar a durat atât de puțin?”, se întreabă Abel. „Unii dintre pasagerii de la bord nu dau doi bani pe igiena personală. Mi-aș dori ca unii dintre pasagerii de la bord să se deștepte și să înțeleagă cât de gravă este situația în care ne aflăm”, a spus britanicul.

Quarantined ship – Part 2 – Diamond Princess in Yokohama, Japan

Gepostet von David Abel am Montag, 3. Februar 2020

Abel a făcut și mai multe poze de la bordul navei Diamond Princess, acolo unde echipajul face tot posibilul pentru a păstra calmul. Astfel, echipa de muzicieni își face în continuare datoria în lobby-ul navei de lux, într-o imagine care aduce aminte de celebra scenă din Titanic.

Miercuri, David a revenit cu un nou live pe facebook unde a anunțat că turiștii au fost rugați de căpitan ca toți oamenii de la bord să se ducă înapoi în camerele lor.

6:50 Wednesday. Passengers now confined to cabins on instruction of Japanese Health Authority. We are awaiting further news.

Gepostet von David Abel am Dienstag, 4. Februar 2020

În ultimul live de pe facebook, Abel povestește despre faptul că au primit termometre pentru a-și verifica temperaturile și că a ieșit pe balcon după ce i-a făcut o poantă soției sale. Acum britanicul se bucură de apusul care se vede din portul Yokohama și îi spune fiului său că nu vrea să îl mai sune, pentru că „acum am mii de urmăritori din toată lumea cu care vorbește în live-urile de pe facebook”, a spus Abel, glumind.

Friday 16:00 hours

Gepostet von David Abel am Donnerstag, 6. Februar 2020

În prezent oamenii au voie să iasă pe punte timp de 90 de minute, dar au alte probleme din cauza faptului că nu își pot schimba lenjeria de pat din cauza restricțiilor impuse de autoritățile japoneze. De asemenea, britanicul laudă echipajul pentru faptul că a reușit să facă situația mai bună pentru pasageri.

Revenind la românii noștri, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că 17 cetăţeni români se află la bordul navei de croazieră Diamond Princess. Ambasada României la Tokyo a fost informată de Ministerul de Externe nipon că 15 dintre români sunt membri ai echipajului, iar doi sunt turiști.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×