MAE: 17 români sunt la bordul navei aflate în carantină la Yokohama, după descoperirea unui caz de infecție cu coronavirus

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
06/02/2020, 11:19
MAE: 17 români sunt la bordul navei aflate în carantină la Yokohama, după descoperirea unui caz de infecție cu coronavirus
Nava Diamond Princess/ Foto: Wikipedia

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că 17 cetăţeni români se află la bordul navei de croazieră Diamond Princess care este în carantină în portul japonez Yokohama, după ce la bordul acesteia s-au depistat mai multe cazuri de infectare cu coronavirus.

Informații cerute și la Hong Kong

Ambasada României la Tokyo a fost informată de Ministerul de Externe nipon că din cei 17, 15 sunt membri ai echipajului, iar doi sunt turiști.

Totodată, MAE precizează că diplomații de la consulatul general din Hong Kong au cerut informații de la autoritățile locale privind prezența unor cetățeni români la bordul unei nave ancorate în port. Este vorba de World Dream, unde sunt suspiciuni de infecție cu coronavirus în cazul unei persoane, potrivit News.ro.

Până la acest moment, autorităţile locale nu au notificat cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre pasagerii navei, iar la nivelul oficiului consular nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă din partea vreunui cetăţean român în legătură cu această situaţie.

20 de cazuri de coronavirus la bordul navei

Nava de croazieră Diamond Princess a ajuns luni seara la Yokohama. Alarma a fost dată după ce o persoană care s-a aflat la bord a fost depistată cu coronavirus la Hong Kong. În momentul de față, autoritățile japoneze au anunțat că la bordul navei sunt 20 de cazuri de pneumonie virală generată de coronavirus.

La bordul navei sunt 2.666 de pasageri şi 1.045 de membri ai echipajului a căror stare de sănătate este evaluată de autoritățile sanitare japoneze.

O tânără care circula cu mama sa a declarat unui post de televiziune nipon faptul că „s-a cerut ca toţi pasagerii să rămână în cabinele lor, aşteptând să fie supuşi testului de detectare a virusului”.

Numărul deceselor provocat de coronavirus a ajuns la 562, iar peste 28.000 de persoane sunt infectate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×