Peste 3.700 de pasageri dintr-o navă de croazieră se află în carantina la Yokohama din cauza coronavirus. Video

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
04/02/2020, 13:42
Peste 3.700 de pasageri dintr-o navă de croazieră se află în carantina la Yokohama din cauza coronavirus. Video
Peste 3.700 de pasageri dintr-o navă de croazieră se află în carantina la Yokohama din cauza coronavirus *foto: captură youtube

Este alertă la o navă de croazieră de lângă Tokyo la bordul căreia se află nu mai puțin de 3.711 persoane. Astfel, vaporul se află în acest moment în carantină, după ce un caz de coronavirus a fost confirmat la un pasager în vârstă de 80 de ani care a debarcat la Hong Kong pe 25 ianuarie, arată AFP citat de Agerpres.

Televiziunea japoneză a prezetat imagini cu „ofițerii de carantină” care vor urca la bordul Diamon Princess, o navă de croazieră a companiei americane Princess Cruises, pentru a verifica starea de sănătate a 2.666 de pasageri şi 1.045 de membri ai echipajului.

O navă de croazieră se află în carantină în portul Yokohama

Yoshihide Suga, purtătorul de cuvânt al guvernului nipon, a anunţat că nava sosită cu o zi înainte de termen în portul Yokohama, aflat la vest de Tokyo, va fi plasată în carantină.

O tânără care circula cu mama sa a declarat unui post de televiziune nipon faptul că „s-a cerut ca toţi pasagerii să rămână în cabinele lor, aşteptând să fie supuşi testului de detectare a virusului”. Femeia a precizat că se află cu mama sa în cabina lor încă de luni și că nici marți dimineața nu au fost informate când umrează să fie examinate.

Nava a fost plasată încă de sâmbătă în carantină la Naha, pe insula sudică japoneză Okinawa. O a doua carantină a fost organizată după ce o infectare cu coronavirus a fost confirmată la un octogenar care debarcase la Hong Kong.

Epidemia de coronavirus a ajuns și în Japonia

Măsurile de precauție luate de statul nipon sunt de înțeles, în contextul în care pe teritoriul Japoniei au fost depistate 20 de persoane infectate cu coronavirus, potrivit datelor difuzate luni de Ministerul Sănătăţii nipon.

Japonia a început de sâmbătă să refuse intrarea pe teritoriul său a cetăţenilor străini care au călătorit recent în provincia chineză Hubei, epicentrul epidemiei, în centrul Chinei.

Japonia a închiriat până acum trei avioane pentru a repatria 565 de cetăţeni ai săi din Wuhan, capitala provinciei Hubei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×