UPDATE: Numărul cazurilor de infecție cu coronavirus la bordul navei la care se află 17 români este în creștere spectaculoasă. Pasagerii sunt obligați să stea în cabine

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
07/02/2020, 10:31
UPDATE: Numărul cazurilor de infecție cu coronavirus la bordul navei la care se află 17 români este în creștere spectaculoasă. Pasagerii sunt obligați să stea în cabine
Peste 3.700 de pasageri dintr-o navă de croazieră se află în carantina la Yokohama din cauza coronavirus *foto: captură youtube

Alte 41 de persoane au fost infectate cu coronavirus la bordul navei Diamond Princess, numărul total ridicându-se la 61, transmite Reuters. Pe nava de croazieră se află, potrivit datelor Ministerului român  de Externe și 17 români, însă deocamdată nu a fost raportat niciun caz de infecție printre aceștia.

UPDATE 15.07:Starea de sănătate a celor 17 români de la bordul navei de croazieră aflate în carantină în portul din Yokohama este bună, niciunul dintre aceştia nefiind identificat cu coronavirus”, a anunțat, vineri, Ministerul de Externe.


Vasul aflat în rada portului Yokohama are la bord peste 3.700 de persoane și se află în carantină pentru două săptămâni, după ce a un pasager care a debarcat la Hong Kong a fost diagnosticat cu coronavirus.

Ministrul japonez al Sănătății, Katsunobu Kato, a precizat că 21 de persoane din cele 41 nou infectate sunt japonezi.

Pasagerii sunt consemnați în cabină pe măsură ce testarea lor continuă. Accesul pe punte, la aer curat, li se permite doar pentru scurtă vreme.

Potrivit relatărilor, pasagerii sunt îngrijorați de creșterea spectaculoasă a numărului de bolnavi. ”Mă așteptam, dar tot este un șoc pentru mine. Cred că sunt și mai mulți care vor avea simptome dar care nu le aveau la ultimul control”, a declarat unul dintre pasageri.

Un american ai cărui părinți se află la bord, Ashley Rhodes-Courter, cere autorităților SUA să-i ajute pe părinții săi să plece deoarece există riscul infectării tuturor pasagerilor prin instalația de climatizare a navei. ”Respiră cu toții aer contaminat”, susține Rhodes-Courter.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că 17 cetăţeni români se află la bordul navei de croazieră Diamond Princess care este în carantină în portul japonez Yokohama, după ce la bordul acesteia s-au depistat mai multe cazuri de infectare cu coronavirus.

Ambasada României la Tokyo a fost informată de Ministerul de Externe nipon că din cei 17, 15 sunt membri ai echipajului, iar doi sunt turiști.

Numărul cazurilor de coronavirus în Japonia a ajuns la peste 80.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×