Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Bogdan Despescu, a anunțat că eliberarea permiselor de conducere, înmatriculările autovehiculelor și eliberarea pașapoartelor se vor face prin programări online astfel încât să nu se formeze cozi la ghișee care să crească riscul răspândirii coronavirusului.
Fără cozi la Pașapoarte
Bogdan Despescu a precizat că programările online se vor face în toate domeniile de relaționare cu publicul pe care le are Poliția Română.
”Vrem să aplicăm aceeași măsură – am dat deja dispoziții în acest sens – și la serviciul de eliberare a pașapoartelor și recomandăm autorităților locale care eliberează acte de identitate să organizeze serviciul ca să evităm aglomerările de persoane”, a spus Despescu.
La rândul său, inspectorul general al Poliției Române, Liviu Vasilescu, a precizat că deja au fost distribuite polițiștilor echipamente de protecție precum măști, mănuși și dezinfectant și a fost creat un fond special de 2.100.000 lei pentru achiziția în continuare a acestui gen de materiale. S-au luat măsuri speciale și pentru centrele de arest preventiv, unde deținuții cu simtomatologie respiratorie sau care vin din zone de risc vor fi separați de restul arestaților.
De asemenea, s-au luat măsuri împotriva celor care au încălcat normele de carantină sau de izolare la domiciliu, polițiștii deschizând 19 dosare penale în care sunt cercetate 26 de persoane pentru zădărnicirea combaterii bolilor, infracțiune prevăzută la articolul 352 din Codul Penal.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
Dosar penal pentru pacientul nr.17
Un alt dosar penal a fost întocmit în cazul celei de-a șaptesprezecea persoane diagnosticată cu coronavirus. ”S-au făcut cercetări și un dosar penal pentru comunicare și răspândire de informații false, art.404 din Codul Penal”, a precizat Bogdan Despescu.
Ultima persoană infectată poate da peste cap situația cel puțin în București, după ce boala i-a fost confirmată după câteva zile bune de spitalizare, timp în care a intrat în contact cu alți pacienți și personalul medical. Cel de al 17-lea caz este un bărbat de 60 de ani din Bucureşti, acesta fiind al treilea caz înregistrat în Capitală.
Pe 26 februarie s-a întors din țară din Israel, dar a declarat acest lucru mai târziu abia după ce a fost diagnosticat cu COVID-19.
Marian Goleac, director general al ADP sector 4, a declarat la Digi24 că bucureșteanul de 60 de ani a fost la muncă pe 2 martie, ocazie cu care a împărțit mărțișoare în sediul instituției.
O zi mai târziu, pe 3 martie, bărbatul s-a simțit rău și a mers la spital. Pe 4 martie, bucureșteanul a revenit la muncă, însă pe 5 acesta s-a dus din nou la spital, întrucât nu se simțea bine, a mai declarat directorul ADP sector 4.