Încă doi români au fost confirmați cu coronavirus! Bilanțul cazurilor de COVID-19 în România a ajuns la 17

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
09/03/2020, 20:04
Încă doi români au fost confirmați cu coronavirus! Bilanțul cazurilor de COVID-19 în România  a ajuns la 17
Încă doi români au fost confirmați cu coronavirus. Bilanțul persoanelor infectate a ajuns la 17. Sursa foto: romania-insider.com

În cursul serii de luni, 8 martie, autoritățile române au anunțat alte două cazuri de coronavirus confirmate pe teritoriul țării. Este vorba despre o femeie de 73 de ani din Buzău și un bărbat de 60 de ani din București. Bilanțul persoanelor infectate cu agentul patogen denumit științific COVID-19 a ajuns astfel la 17.

Încă doi români au fost confirmați cu coronavirus. Ancheta epidemiologică va stabili contacții

Conform procedurii în astfel de situații, va fi demarată o anchetă epidemiologică ce urmează să stabilească cu exactitate contacții celor două persoane. Ulterior, de la caz la caz, aceștia vor fi plasați în carantină instituționalizată sau izolați la domiciliu.

În momentul de față, pe lângă cei 17 pacienți confirmați cu coronavirus, aproximativ 12.000 de persoane sunt autoizolate la domiciliu, în vreme ce alte cel puțin 20 se află în carantină. În plus, Totodată, în cadrul ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, s-a decis suspendarea tuturor unităților de învățământ din România, de miercuri, 11 martie, până pe 22 martie, existând posibilitatea ca măsura să fie prelungită în cazul în care situația impune acest lucru.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×