Elevii din mai multe județe vor avea zi liberă vineri, 5 octombrie! Ultimele detalii despre referendum!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
02/10/2018, 15:01
Elevii din mai multe județe vor avea zi liberă vineri, 5 octombrie! Ultimele detalii despre referendum!
Vineri, 5 octombrie este zi libera pentru elevii din mai multe judete!

Vineri, 5 octombrie, este zi liberă pentru elevii din București, dar nu numai! Data de 5 octombrie este Ziua Mondială a Educației, dar coincide și cu ultima zi de pregătire pentru Referendumul Familiei, care va avea loc pe data de 6 și 7 octombrie!

Pe 8 octombrie, unităţile de învăţământ în care vor fi secţiile de votare pentru Referendum vor decide dacă programul de curs va fi modificat sau nu, pentru a amenaja sălile de cursuri, anunţă ISMB.

Elevii din București, Arad, Giurgiu, Brăila și Brașov vor avea zi liberă pe 5 octombrie

“În conformitate cu prevederile contractului colectiv de muncă unic (…) încheiat între Ministerul Educaţiei Naţionale şi federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ (…) unităţile de învăţământ vor marca prin activităţi specifice ziua de 5 octombrie – Ziua Educaţiei şi ziua de 5 iunie – Ziua învăţătorului. (…) În Municipiul Bucureşti, prin contractele colective de muncă încheiate la nivelul inspectoratelor şcolare, în cadrul comisiilor paritare, ziua de 5 Octombrie a fost declarată nelucrătoare”, se arată în contractul încheiat între MEN şi federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ.

“Unităţile de învăţământ prin consiliile de administraţie vor lua decizia modificării programului de curs astfel încât să se desfăşoare ore, chiar dacă reduse ca timp, şi să nu mai fie nevoiţi să recupereze”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mariana Manea, purtător de cuvânt la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Nu doar elevii din Capitală se vor bucura de ziua liberă de vineri, 5 octombrie. Și elevii și preșcolarii din Giurgiu, Brăila, Brașov și Arad, vor rămâne acasă vineri.

Citește și Cum va vota Gigi Becali la Referendumul Familiei! ”Mi se pare o manipulare”!

Citește și BOR, în campania pentru referendum! ”Participarea la referendum este un act de mărturisire a credinței în iubirea lui Dumnezeu”

Românii sunt invitați din nou la urne, pe data de 6 și 7 octombrie, la Referendumul Familiei 2018! Acesta se referă la schimbarea definiției constituționale a familiei! În prezent, Constituția prevede că familia se bazează pe căsătoria între soți!

Prin intermediul referendumului familiei, se încearcă înlocuirea cuvântului, ”soți”, cu sintagma ”un bărbat și o femeie”. Așadar, dacă referendumul va fi validat, iar cei care au votat DA sunt mai mulți, Constituția va fi modificată în așa fel încât să spună că ”familia se bazează pe căsătoria între un bărbat și o femeie”. Află AICI totul despre referendumul Familiei!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×