BOR, în campania pentru referendum! ”Participarea la referendum este un act de mărturisire a credinței în iubirea lui Dumnezeu”

Raluca Ogaru    Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
29/09/2018, 21:35
BOR, în campania pentru referendum! ”Participarea la referendum este un act de mărturisire a credinței în iubirea lui Dumnezeu”
Bor a intrat in campania pentru referendum ! Biserica Ortodoxă Română a spus ”da” pentru revizuirea Constituției

Biserica Ortodoxă Română(BOR) și-a anunțat prezența în campania referendumului! Patriarhia a susținut că ”participarea la referendum este un act de mărturisire a credinței în iubirea lui Dumnezeu”. Adunarea Națională Bisericească a început să îndemne românii înspre participarea la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituție. Comunicatul pe care Patriahia l-a lăsat spre citirea și respectarea lui spune că boicotarea schimbării la care iau parte este considerată de ei drept agresivă și conduce la denigrarea referendumului. ”Paritiparea cetățenilor statului la acest referendum decizional pentru redefinirea căsătoriei în Constituția României este un act profund democratic și patriotic-național, de o deosebită importanță pentru întreg poporul român”, este scris în comunicat. De știut este implicarea lor deosebită în această acțiune, care a constat în strângerea a 3 milioane de semnături ce au fost depuse de Coaliția pentru Familie. În comunicat, Patriahul Daniel mai scrie și despre însemnătatea și importanța familie.

BOR, în campania pentru referendum! Motivarea Bisericii pentru prezența la această mobilizare

BOR și-a anuntat prezenta în campania referendumului
Patriarhul Daniel, pe numele de mirean Dan Ilie Ciobotea

”Familia binecuvântată de Dumnezeu, spre a cultiva iubirea reciprocă și a da naștere la copii, este izvor de viață pentru fiecare popor şi pentru întreaga umanitate. Prin urmare, participarea la referendum, în zilele de 6 şi 7 octombrie 2018, este un act de mărturisire a credinţei în iubirea lui Dumnezeu pentru familie, un act de maximă responsabilitate pentru viitorul poporului român, precum şi un examen de maturitate spirituală pentru a alege între valori permanente şi ideologii efemere”, scrie Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Acesta mai face și o paralelă între ceea ce ar trebui să fie normal, adică schimbarea pe care trimișii lui Dumnezeu și unii oameni o cer, și cele scrise în Sfânta Scriptură. ”Prin această precizare clară și fără echivoc, în Constituția României, se afirmă, se apără și se promovează familia ca instituție umană fundamentală creată și binecuvântată de Dumnezeu pentru creșterea și perpetuarea umanității, potrivit cuvintelor Sfintei Scripturi: ” Și a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat și femeie. Și Dumnezeu i-a binecuvântat zicând: Creșteți și vă înmulțiți și umpleți pământul și-ț stăpâniți!”, mai este scris în comunicat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×