Politicieni și preoți, la masa discuțiilor legate de referendumul familiei, chiar în biserică!

Raluca Ogaru    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
26/09/2018, 13:02
Politicieni și preoți, la masa discuțiilor legate de referendumul familiei, chiar în biserică!
Politicieni si preoti, la aceeasi masa, in biserica, la discutii despre referendumul familie

Politicienii caută sprijin pentru referendumul pentru modificarea Constituției în vederea redefinirii familiei chiar la Biserică! Recent, o fotografie a apărut în presă, în care apar mai mulți politicieni la aceeași masă cu mai mulți preoți, chiar într-o biserică!

Fotografia a fost făcută în interiorul unei biserici din Prahova, unde mai marii județului au mers pentru a vorbi cu oamenii lui Dumnezeu, dar și cu enoriașii, potrivit Câmpina TV.

Politicienii s-au așezat la masa discuțiilor din biserică

”Întâlnirea atipică”, așa cum  a fost caracterizată de presa locală, a avut loc pe data de 24 septembrie, la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Bănești, acolo unde au venit parlamentari de Prahova, primari din mai multe localități, reprezentanți ai clerului, dar și enoriași.

Tema discuțiilor a fost referendumul pentru modificarea Constituției în vederea redefinirii familiei. Au participat politicieni de la aproape toate partidele parlamentare (fără USR) și toți s-au declarat în favoarea inițiativei legislative de revizuire a Constituției, care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie.

La întâlnirea de la biserică au fost prezenți Grațiela Gavrilescu – ministrul Mediului și președinte ALDE Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu – președinte PNL Prahova, Bogdan Toader – președinte PSD Prahova și președinte al Consiliului Județean, senatorul PSD Emanoil Savin, primarul Câmpinei Horia Tiseanu și viceprimarul Adrian Pițigoi (secretar executiv al PMP la nivel național), primarii din Bănești, Poiana Câmpina, Provița de Sus, Provița de Jos, Filipeștii de Târg și Filipeștii de Pădure, Breaza, Florești, Băicoi, Măgureni și multe alte localități.

Politicieni si preoti, la masa discutiilor despre referendumul familiei
Politicienii din Prahova au discutat pe tema referendumului familiei cu preoti si enoriasi, chiar in biserica

După terminarea evenimentului, filiala Câmpina a Partidului Național Liberal a emis un comunicat în care a arătat că liberalii sprijină această inițiativă și prin care îi îndeamnă pe susținătorii lor să participe la referendum, ca să voteze ”DA”.

Senatul a adoptat marți, 11 septembrie, proiectul de lege privind modificarea Constituției, astfel îcnât familia să se întemeieze pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, nu între soți, cum prevede, în formula actuală, articolul 48 al legii fundamentale. Referendumul de pe 6 și 7 octombrie va ajuta la hotărârea definitivă a acesteia.

Participanțioi la referendum trebuie să răspundă DA sau NU șla următoarea întrebare: „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma aprobată de Parlament?”
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×