Patriarhul Daniel, reacție despre referendum

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
23/09/2018, 23:22
Patriarhul Daniel, reacție despre referendum
Patriarhul Daniel și-a exprimat opinia despre referendumul pentru familie

Patriarhul Daniel a reacționat privind referendumul. Cu ocazia sărbătoririi Zămislirii Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, trimisul lui Dumnezeu a avut și un comentariu legat de evenimentul care acum a acaparat țara. Se pare că acesta și-a exprimat liber părerea și susține toți oamenii care fac parte din grupa ”pro familie tradițională”. De altfel, Patriarhul Daniel nu este singurul, dintre fețele bisericești, care și-au exprimat alegerea în public. În ziua sărbătoririi Zămislirii, vorbele lui au afirmat clar că biserica susține și apără familia tradițională, căci numai așa se poate da naștere. ” Biserica atunci când afirmă, apără şi promovează familia binecuvântată bazată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, care poate da naştere la copii, Biserica de fapt aduce mulţumire, mărturisire şi slavă lui Dumnezeu Creatorul”, a spus acesta.

Reacția Patriarhului Daniel privind referendumul

De asemenea, acesta a completat cu o replică ce reamintește poporului că Dumnezeu a creat lumea și a început cu un bărbat și o femeie. ”Această zi de pomenire ne arată că Dumnezeu a creat familia încă de la crearea lumii când l-a făcut pe om bărbat şi femeie cu scopul de a contribui la înmulţirea şi continuitatea neamului omenesc”, a încheiat Patriarhul Daniel.

Referendumul pentru familie are în prim-plan o zingură acțiune: revizuirea unei legi din Constituție care prevede că familia se construiește pe căsătoria între un brăbat și o femeie. În momentul de față, propoziția existentă în Constituția României este: ”familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți”.  Judecătorul CCR, Adrian Morar, a comentat pe baza acestui subiect controversat: ”încalcă interdicţia suprimării vreunui drept sau libertate fundamentală sau a garanţiilor acestora, consacrată de art.152 alin.(2) din Legea fundamentală, întrucât restrânge sfera de incidenţă a instituţiei căsătoriei”, a susținut Adrian Morar.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×