Patriarhul Daniel a sfințit clopotele de jumătate de milion de euro ale Catedralei Neamului, pe care apare propriul său chip

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
03/09/2018, 19:15
Patriarhul Daniel a sfințit clopotele de jumătate de milion de euro ale Catedralei Neamului, pe care apare propriul său chip
Patriarhul Daniel a sfințit clopotele de jumătate de milion de euro ale Catedralei Neamului, pe care apare propriul său chip

Patriarhul Daniel a sfințit clopotele de jumătate de milion de euro ale Catedralei Neamului, pe care apare propriul său chip. Patriarhul Daniel a sfințit de curând cele șase clopote ale Catedralei Mântuirii Neamului. Acest lucru s-a întâmplat înainte de amplasarea lor în turnul clopotniță al lăcașului de cult.

Pe cel mai mare clopot din Europa , care va fi amplasat în Catedrala Neamului, apare chiar chipul Patriarhului. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a susținut că apariția chipului pe cel mai mare clopot din Europa este „o tradiție justificată de importanța gestului făcut de cititorul spiritaul al lăcașului de cult.”

Citește și: Fiica lui Steve Jobs a pus adevărul! Tatăl ei o tachina și o punea să asiste la scene interzise minorilor

Citește și: Anca Lungu, în costum de baie la mai puțin de două luni de la naștere!

Patriarhul Daniel a sfințit clopotele de jumătate de milion de euro ale Catedralei Neamului, pe care apare propriul său chip

Clopotul urmează să fie amplasat în zilele următoare în turnul „Clopotniţă” de pe fațada din zona de est a noii Catedrale Patriarhale. Acesta se va monta la o înălțime de 60 de metri. Sfințirea exterioară a fost făcută în aceeași zi, după care va urma sfințirea interioară și a clopotniței. Clopotele Catedralei au fost realizate cu ajutorul fabricii Grassmayr din Innsbruck, Austria. Clopotele pe care le-a sfințit Patriarhul Daniel și pe care se află chipul acestuia au 15 ani și o viață de garanție, care este apreciată la aproximativ 400 de ani.

Cât cântăresc cele 6 clopote

Patriarhul Daniel a sfințit recent clopotele care îi poartă chipul. Acestea urmează să fie montate în turnul din fața din partea de vest a Catedralei Patriarhale car este nou-nouță. Cele 6 clopote au fost aduse în țară la jumătatea de început a lunii mai, în anul 2017. Acestea cântăresc împreună 33 de tone. Clopotul dedicat „Eroilor Neamului”, care este și clopotul mare, are o greutate de 25 de tone și are o înălțime și un diametru de circa 3 metri. Clopotul mare poate fi auzit pe o rază întinsă de până la 15 km la evenimente și sărbătorile foarte importante.

„urmând tradiţiei creştine, pe fiecare dintre cele şase clopote se află inscripţionate: stema Patriarhiei Române, chipul în efigie al patriarhului Daniel, sub păstorirea căruia s-a concretizat construirea Catedralei Naţionale, şi crucea patriarhală, precum şi inscripţia: ‘Binecuvântarea Patriarhului Daniel al României pentru Catedrala Naţională – Centenar 1918 – 2018′”, a declarat Patriarhia. Calitatea sunetelor este deosebită fiind asigurată de puritatea aliajului de bronz care a fost utulizat de turnătoria din Tirol. Cel mai mare clopot din Europa conține 78% cupru electrolitic și are o puritate de 99.99% și 22% de staniu electrolitic, cu puruitatea de 99.99%. Clopotul principal se pare că a costat 425.000 de euro. Valoarea totală a celor 6 clopote a ajuns până la valoarea de 550.000 de euro. Toate costurile au fost achitate exclusiv din banii Patriarhiei Române, ci nu din fonduri publice, informează comunicatul.

Beneficii ale Patriarhului

„Aceste beneficii de care se bucură Preafericitul Daniel sunt plătite din banii contribuabililor români, printre care se numără și psihologii. Consider că este un gest ipocrit să compari o știință recunoscută peste tot pe planetă cu satanismul, magia și vrăjitoria, dar în același timp să te bucuri de banii pe care îi produce această știință în economia de piață”, a declarat psihologul Dan Ivănescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×