Efectul Ditrău: Alți patru cetățeni din Sri Lanka, solicitanți de azil în România, prinși când voiau să fugă din țară

Narcis Rosioru   
în Stiri mondene
16/02/2020, 15:11
Efectul Ditrău: Alți patru cetățeni din Sri Lanka, solicitanți de azil în România, prinși când voiau să fugă din țară
Efectul Ditrău: Alți patru cetățeni din Sri Lanka, solicitanți de azil în România, prinși când voiau să fugă din țară. Sursa foto: Hepta

Se pare că scandalul din Ditrău, în care o comunitate întreagă a protestat față de angajarea a doi brutari din Sri Lanka, produce în continuare efecte. Patru cetățeni din aceeași țară, ce inițial ceruse azil în România, au fost prinși încercând să părăsească țara.

Scandalul din Ditrău îi face pe cetățenii din Sri Lanka să fugă din România

Polițiștii de frontieră de la Vama Diosig, judeţul Bihor, au anunțat că au descoperit patru cetăţeni din Sri Lanka, între care doi bărbaţi şi două femei, în timp ce încercau să iasă din țară, spre Ungaria, scrie Mediafax.

Mai mult, se pare că aceștia solicitase azil în România, astfel că decizia de a pleca este, cel mai probabil, cauzată de modul în care conaționalii lor au fost tratați la Ditrău.

Astfel, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, polițiștii de frontieră au oprit pentru control o mașină, condusă de un cetățean român, la aproape 500 de metri de frontieră.

În interiorul mașinii se mai aflau și alți patru cetățeni străini, iar aceștia, doi bărbați și două femei, au fost duși la sediul poliției pentru mai multe cercetări.

Cei patru migranți solicitase azil în România

Ulterior, oamenii legii au descoperit că străinii erau din Sri Lanka și aveau vârste cuprinse între 28 și 39 de noi. Mai mult, toți patru solicitase azil în România.

Străinii le-au spus polițiștilor de fontieră că intenționau să treacă mai departe granița pe jos, ilegal.

Acum, oamenii legii fac cercetări în cazul celor patru cetățeni din Sri Lanka pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei, iar șoferul este cercetat pentru trafic de migranți.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×