E OFICIAL. Bonuri valorice de 200 de euro pentru o parte din români. Cum poți încasa acești bani!

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
03/03/2019, 13:21
E OFICIAL. Bonuri valorice de 200 de euro pentru o parte din români. Cum poți încasa acești bani! GALERIE FOTO
E OFICIAL. Bonuri valorice de 200 de euro pentru o parte din români

Bonurile valorice în valoare de 200 de euro pentru o parte din români au fost aprobate. Ele pot fi folosite pentru achiziționarea unui calculator, cel puțin în cazul familiilor cu venituri mici, iar la dispoziție sunt mai puțin de două luni până la încheierea perioadei de depunere a cererilor pentru a beneficia de acești bani. PSD a hotărât ca anul acesta bonurile să fie de culoare roșie, pentru ca cele utilizate anterior să nu fie folosite abuziv, iar această decizie a fost luată chiar în an electoral.

Bonuri valorice de 200 de euro pentru o parte din români

Programul de acordare a unui ajutor financiar intitulat ,,EURO 200″, continuă şi în anul 2019”, anunță Ministerul Educației. Înstituția a pus în dezbatere un proiect de HG pentru a schimba anumite aspecte din legislația pentru aceste bonuri. „Calendarul pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare nu a mai fost actualizat din 2010″, se arată în nota de fundamentare.

De asemenea, acolo este precizat și faptul că „modelul bonului valoric pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziţionării de calculatoare a fost aprobat potrivit Anexei nr. 3 la HG nr. 1294/2004. În anul 2018, bonul valoric avea culoarea violet. „În anul 2019 se impune modificarea modelului bonului valoric pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziţionării de calculatoare, astfel încât bonurile valorice emise în anul 2018 şi anulate să nu fie folosite în anul curent. Din motive de siguranţă, în fiecare an, acest model se modifică, în sensul schimbării culorii şi seriei. Drept urmare, în anul 2019, pentru securizare, culoarea fundalului bonului valoric va fi roşu”, se arată în document.

E OFICIAL. Bonuri valorice de 200 de euro pentru o parte din români. Cum poți încasa acești bani!
Ele pot fi folosite pentru achiziționarea unui calculator, cel puțin în cazul familiilor cu venituri mici

Aceste bonuri pot fi folosite pentru achiziționarea unui calculator, în cazul familiilor cu venituri mici

Depunerea cererilor se va face până în data de 19 aprilie, iar elevii vor putea beneficia de ele în luna iulie. Despre acest proiect a spus mai multe ministrul Educației, la ”Ediția de weekend”. „Este o încercare a noastră de a-i ajuta pe elevi să folosească tehnologia şi să înveţe să lucreze pe computer pentru că pentru cei care sunt şcoliţi astăzi computerul este un instrument de muncă pentru toată viaţa lor activă.

E OFICIAL. Bonuri valorice de 200 de euro pentru o parte din români. Cum poți încasa acești bani!
PSD a hotărât ca anul acesta bonurile să fie de culoare roșie

Se încadrează cu un anumit venit. Ne gândim că poate în perspectivă să extindem venitul minim pe economie pentru cei care beneficiază de acest bon. Nu are niciun fel de semnificaţie culoarea – să nu consideraţi că e legată poate de culoarea celor care guvernează ţara – nicidecum. Pentru că există mai multe vouchere de care beneficiază fii salariaţii bugetari, cum sunt voucherele de vacanţă”, a spus Ecaterina Andronescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×