Guvernul ar putea finanța telenovelele, serialele și sitcomurile. Ce prevede proiectul de lege

Ionuţ Cataramă   
în Instant Articles
28/01/2019, 20:54
Guvernul ar putea finanța telenovelele, serialele și sitcomurile. Ce prevede proiectul de lege
Bani de la Guvern pentru telenovele și filme!

Guvernul României vine cu o nouă propunere privind finanțarea producțiilor cinematografice. Astfel, statul român ar urma să asigure finanțarea pentru realizarea diverselor seriale și telenovele, anunță Economica.net

Noul proiect ce se află deja în dezbatere publică până pe 7 februarie, este privit ca o completare adusă altui program guvernamental propus în toamna anului trecut, prin care se urmărea finanțarea producțiilor cinematografice. De pe urma noilor modificări aplicate acestei Hotărâri de Guvern, vor beneficia atât producătorii de sitcomuri, telenovele, cât și ai mini-seriilor de televiziune.

Cât vrea să plătească Guvernul pentru aceste producții?

Pentru acest proiect, Guvernul își propune alocarea unei sume de 233 milioane de lei. Mai concret, bugetul mediu anual va ajunge până la 50 de milioane de euro, iar beneficiarul se angajează să cheltuiască un procent de cel puțin 20% din bugetul total prevăzut în proiect, pe teritoriul țării noastre, anunță sursa citată.

Guvernul, finanțator pentru telenovele, filme și seriale!
Guvernul, finanțator pentru telenovele și filme!

Pro TV a solicitat anul trecut sprijin din partea statului român,  pentru celebrul său serial de comedie, „Las Fierbinți”, dar și pentru un alt proiect, numit Sharks (Rechinii). În acest sens, site-ul Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, informează că postului din Pache Protopopescu i-au fost aprobate două din cele trei solicitări de finanțare. Mai precis:

  • Pentru producția proiectului Rechinii a fost acordată o finanțare în valoare de 2,7 milioane de lei, deși Pro TV solicitase să primească 3,7 milioane.
  • Pentru episodul Las Fierbinți de Crăciun 2018, a fost aprobată alocarea sumei de 380.000 de lei
  • Pro TV  mai solicitase sprijin financiar pentru producția sezonului din toamna lui 2018 a serialului de comedie Las Fierbinți, însă proiectul a fost respins.

Guvernul dă bani pentru producții cinematografice

Reamintim că Guvernul României a lansat în toamna anului trecut, un program prin care își propunea să acorde finanțare pentru producții cinematografice românești sau străine, desfășurate pe teritoriul țării noastre.  Conform acestui proiect, producțiile selectate vor avea parte de un ajutor  financiar din partea statului. Mai exact, se acorda între 100.000 și 10 milioane de euro producțiilor   care promovează țara noastră, urmărindu-se astfel stimularea dezvoltării industriei cinematografice din România.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×