Ecaterina Andronescu vrea o nouă schimbare în școli! Ministrul Educației cere uniforme obligatorii

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
26/02/2019, 13:57
Ecaterina Andronescu vrea o nouă schimbare în școli! Ministrul Educației cere uniforme obligatorii GALERIE FOTO
Ecaterina Andronescu uniforme scolare

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a spus că reintroducerea uniformelor școlare ar fi o ideea bună! Părinții și copiii sunt însă de altă părere!

Ministrul a spus că uniformele ar fi foarte utile pentru ca intrușii să poată fi văzuți cu mai multă ușurință de către cadrele didactice, dar și de paznicii școlilor, iar ca exemplu a dat tentativa de crimă petrecută într-o unitate de învățământ din Ploiești. 

Ecaterina Andronescu se gândește să reintroducă uniformele școlare

”Nu cred că paza este singura soluție pentru că aș vrea să dau exemplul școlii din Ploiești. Erau doi paznici, profesorul de serviciu, elevii toți aveau card de intrare, prin fața școlii patrulau doi sau trei jandarmi care l-au și prins pe rău-făcătorul respectiv. Cu toate acestea… deci practic ne-am fi încadrat în standardele unei asigurări corecte a pazei școlii, iată ce s-a întâmplat. Deci eu cred ca mai trebuie sa găsim și măsuri suplimentare.

Ecaterina Andronescu uniforme scolare
Ecaterina Andronescu spune ca reintroducerea uniformelor scolare ar spori securitatea in scoli

De exemplu, eu văd că acea uniformă școlară – poate că nu este cea mai potrivită sintagma și de aceea lumea o refuză, dar școala găsește o formulă pentru ca toți copiii să se îmbrace la fel și în felul acesta să fie ușor de distins un copil al școlii de cineva care e un intrus, din afara școlii. Adică mai trebuie să luăm asemenea măsuri, care nu sunt exagerate”, a declarat Ecaterina Andronescu într-o emisiune tv.

Criminalul s-a infiltrat printre elevi

La începutul anului, o profesoară în vârstă de 43 de ani din Ploieşti a fost atacată pe holul şcolii de către un fost elev, care a reuşit să o înjunghie cu un cuţit de bucătărie. Femeia este în stare gravă, iar agresorul a fost prins de jandarmi. Tânărul avea asupra sa un adevărat arsenal de arme albe, printre care cuţit, un toporaş, patent, o teslă, foarfecă şi cuie, dar şi o sticlă cu ţuică.

Tânărul a reuşit să intre în şcoală profitând de faptul că pe poarta unităţii a intrat un grup mare de elevi, iar paznicul nu l-a putut observa. Profesoara înjunghiată este cea care l-a exmatriculat pe tânăr, după ce acesta ăși amenințase un coleg de clasă tot cu cuțitul!

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×