Ecaterina Andronescu, acuzată de discriminare! Ministrul Educației, reclamată la CNCD

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
18/02/2019, 12:39
Ecaterina Andronescu, acuzată de discriminare! Ministrul Educației, reclamată la CNCD
Continuă scandalul copiilor cu cerințe speciale

Noi probleme pentru Ecaterina Andronescu, după scandalul izbucnit pe tema copiilor cu cerințe speciale. Ministrul Educației este acuzată de discriminare, în urma declarațiilor controversate făcute zilele trecute, privind gruparea elevilor cu dificultăți de învățare, „în clasele normale”. Pentru declarațiile cu pricina, Ecaterina Andronescu s-a ales cu o reclamație la Consiliul pentru Combaterea Discriminării.

Declarațiile publice ale ministrului Educației referitoare la segregarea elevilor cu dizabilități întăresc stigma şi prejudecata la adresa întregii comunităţi a persoanelor cu dizabilităţi din ţara noastră, copii, tineri, adulţi şi părinţi ai acestora” , spune Mădălina Turza, președintele Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități. De asemenea, aceasta a anunțat că a înaintat deja o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, împotriva ministrului Ecaterina Andronescu.

Ecaterina Andronescu, reclamată la CNCD pentru discriminare, în scandalul copiilor cu cerințe speciale

Noi acum îi avem pe cei cu dificultăţi de învăţare, să îi numim aşa generic, împărţiţi în două categorii. Pe unii îi trimitem în şcolile speciale, iar alţii sunt în şcolile normale, integraţi în clasele normale. Acolo, din păcate, într-o foarte mică măsură reuşim să asigurăm profesori de sprijin pentru copiii integraţi în clasele normale şi atunci creăm dificultăţi la profesori. Şi mă gândeam dacă nu am putea să îi împărţim mai mulţi într-un loc şi să punem profesori de sprijin acolo. Adică aş vrea: ca şi lor, celor integraţi în şcolile de masă, să le putem asigura profesori de sprijin” , este declarația Ecaterinei Andronescu, de la care a pornit scandalul. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării urmează să analizeze aceste cuvinte, pentru a stabili dacă ministrul Educației poate fi acuzată de discriminare la adresa elevilor cu cerințe speciale.

MinistrulEducației, acuzată de discriminare
MinistrulEducației, acuzată de discriminare

Ulterior, Ecaterina Andronescu a revenit cu clarificări în această privință. „ Nu!!! Cum să vreau segregare?? Eu am fost ministrul care pentru prima dată, în perioada 2001-2003, am integrat în școlile de masă, prin trecere de la școlile speciale, circa 30.000 de copii cu dificultăți de învățare! Am spus că dacă în clasele de masă sunt doi-trei copii cu dificultăți de învățare poate reușim să le dăm și un profesor de sprijin” , și-a nuanțat ministrul Educației declarația oferită anterior.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×