Doctorul Gheorghe Mencinicopschi, despre ce se mănâncă în Postul Crăciunului: “Sfinţii au mâncat crenvurști cu E-uri?”

Daniel Scripcaru  
înStiri de ultima ora
18/11/2019, 19:05
Doctorul Gheorghe Mencinicopschi, despre ce se mănâncă în Postul Crăciunului: “Sfinţii au mâncat crenvurști cu E-uri?”
Mâncarea de post se gătește acasă. Sursa foto: cotidianul.ro

Profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi este de părere că mâncarea de post trebuie gătită în casă, deoarece este mult mai sănătoasă decât cea care se găsește în rafturile magazinelor! Celebrul medic a vorbit despre ce ar trebui să mănânce românii care s-au hotărât să țină Postul Crăciunului!

Profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi consideră că cea mai bună mâncarea de post se gătește acasă

Gheorghe Mencinicopschi s-a aflat în platoul emisiunii matinale de la Antena 1 ”Neața cu Răzvan și Dani”, unde a vorbit despre mâncarea de post! „Postul religios nu este obligatoriu. Dacă te decizi să îl ţii, trebuie să respecţi şi canoanele acestea. Postul înseamnă înfrânare, cumpătare, mâncare autentică de post, gătită în casă, care trebuie să conţină fier nehemic, care se regăseşte în carnea vegetală. Carnea vegetală este fasolea boabe. Cei care suferă de diabet nu ar trebui să facă fasole bătută. Încărcătura glicemică creşte şi nu este sănătos. Năutul, mazărea, lintea sunt proteine de origine vegetală, se pot găti cu legume.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Avem, în Postul Crăciunului, şi 15 dezlegări la pește. Peștele vine să completeze necesarul de proteine. Nu îl prăjiţi! O să îl transformaţi într-o mâncare nesănătoasă. Nu îl prăjiţi în uleiuri care nu rezistă la prăjire, de exemplu uleiurile vegetale. Mai rău este că o formă de a gătit peştele este de a-l tăvăli în mălai şi apoi să îl prăjeşti.

“Sfinţii au mâncat crenvurști cu E-uri?”

Mălaiul este un carbohidrat care în procesul de prăjire generează o substanţă periculoasă, o otravă, aşa cum sunt dixinele. Dintr-o mâncare sănătoasă vom obitne o mâncare de post nesănătoasă”, a declarat profesorul Gheorghe Mencinicopschi în emisiunea de la Antena 1. AICI găsești o rețetă gustoasă de post!

Medicul spune că cele mai sănătoase preparate de post sunt gătite acasă„Alimentele de post se găsesc în gospodărie. Ați citit eticheta unui crenvurst vegetal, să vedeţi câţi aditivi alimentari are? Poate avea 10-13 aditivi alimentari sau E-uri. Sfinţii au mâncat crenvurști cu E-uri? Poate fi un aliment de post? Pateul la fel… Îţi poţi face în casă, din linte, cu legume (…). Ciupercile sunt extrem de sănătoase şi indicate în post. Ele contribuie la normalizarea colesterolului din sânge. Sunt importante şi în creşterea imunităţii. Avem atât de multe materii prime, ingrediente, alimente autentice de post, încât nu trebuie să apelăm la altceva”, a spus medicul.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×