Rețeta zilei. Ciulama de ciuperci, o mâncare de post

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
16/11/2019, 09:13
Rețeta zilei. Ciulama de ciuperci, o mâncare de post
Rețeta zilei. Ciulama de ciuperci de post. Sursa foto: Pinterest.com

Postul Crăciunului a început deja și timp de 40 de zile credincioșii renunță la carne, lactate și ouă. Astăzi vă recomandăm și noi o mâncare de post care merge perfect în această perioadă a anului. Ciulamaua de ciuperci este o bunătate și nici nu este greu de pregătit.

Rețeta zilei. Ciulama de ciuperci, preparată ca la bunica acasă

Ciulamaua este o mâncare tradițională foarte apreciată în mai multe zone ale țării. Acest preparat este ideal pentru prânz, dar și pentru cină pentru că este o mâncare destul de ușoară. Nu ai nevoie de multe ingrediente și este gata în doar câteva minute. În afara postului se poate pregăti cu carne de pui sau cu diverse ale combinații.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Ingrediente necesare: 

  • 500 de grame de ciuperci proaspete sau de la conservă
  • 2 cepe, eu folosesc roșie
  • o căpățână de usturoi
  • 50 de grame de făină albă
  • mărar
  • sare și piper
  • ulei

Mod de preparare rețetă de post

  1. Ciupercile se spală, se curăță de coajă, se taie felii și se fierb
  2. Ceapa se taie și ea solzișori și se pune la călit într-o oală cu ulei încins
  3. Când ceapa este aproapte gata se adaugă făina și se amestecă mereu ca să nu se formeze cocoloașe
  4. Se toarnă apă peste pasta cremoasă și se amestecă
  5. Se adaugă usturoiul pisat, ciupercile fierte, sarea și piperul
  6. La sfârșit se adaugă mărarul și se oprește focul
  7. Ciulamaua de ciuperci se servește cu mămăligă fierbinte
  8. Spor la gătit și poftă bună!

 

 

 

 

 

 

 

Închide ×