Rețeta Zilei de 18 noiembrie. Conopidă în pâine

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
17/11/2019, 14:37
Rețeta Zilei de 18 noiembrie. Conopidă în pâine
Reteta Zilei 18 noiembrie. Sursa foto: unica.ro

Postul Crăciunului a început, iar ȘTIRIMONDENE.FANATIK.RO îți aduce Rețeta Zilei de 18 noiembrie, care este una delicioasă. Pe lângă faptul că postul va fi mai ușor, deoarece este o rețetă plină de gust, conomipida în pâine este și sănătoasă, iar musafirii tăi vor rămâne impresionați, deoarece această rețetă foarte veche are și un aspect foarte frumos. Chiar și copiii o vor adora!

Rețeta zilei de 18 noiembrie: conopidă în pâine

Ingrediente pentru aluat

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI
  •  200 g margarină
  •  400 g făină
  •  1 praf sare
  •  50 ml apă minerală

Ingrediente pentru umplutură

  • o conopidă mare
  • 2-3 căţei usturoi
  • 100 g caşcaval de post
  • 1 praf piper
  • 50 g margarină
  • 2 lingurite făină
  • 100 ml lapte de soia

Cum se prepară conopida de post în pâine

Se curăţă conopida, se desface în bucheţele, se spală şi se pune să fiarbă în apă cu sare, apoi se scoate în sită, la scurs. Între timp, într-un bol, se cerne făina, se adaugă margarina tăiată cubuleţe, un praf de sare şi apa minerală. Se frământă până se obţine un aluat tare. Se înfăşoară în folie şi se lasă la rece.

Separat, într-un ibric, se topeşte margarina, se căleşte usturoiul pisat în prealabil, se adaugă făina şi se stinge cu laptele călduţ. Se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă caşcavalul ras. Cu acest sos se amestecă conopida fiartă.

Se scoate aluatul de la rece şi se împarte în două bucăţi care se întind cu sucitorul. Prima foaie se aranjează în tavă şi se pune umplutura. Se acoperă cu cealaltă foaie şi se răsuceşte la capete. Se bagă în cuptor, la rumenit. Se consumă caldă, dar este foarte bună și rece. Vă urăm poftă bună!

Închide ×