Postul Crăciunului a început, iar ȘTIRIMONDENE.FANATIK.RO îți aduce Rețeta Zilei de 18 noiembrie, care este una delicioasă. Pe lângă faptul că postul va fi mai ușor, deoarece este o rețetă plină de gust, conomipida în pâine este și sănătoasă, iar musafirii tăi vor rămâne impresionați, deoarece această rețetă foarte veche are și un aspect foarte frumos. Chiar și copiii o vor adora!
Rețeta zilei de 18 noiembrie: conopidă în pâine
Ingrediente pentru aluat
- 200 g margarină
- 400 g făină
- 1 praf sare
- 50 ml apă minerală
Ingrediente pentru umplutură
- o conopidă mare
- 2-3 căţei usturoi
- 100 g caşcaval de post
- 1 praf piper
- 50 g margarină
- 2 lingurite făină
- 100 ml lapte de soia
Cum se prepară conopida de post în pâine
Se curăţă conopida, se desface în bucheţele, se spală şi se pune să fiarbă în apă cu sare, apoi se scoate în sită, la scurs. Între timp, într-un bol, se cerne făina, se adaugă margarina tăiată cubuleţe, un praf de sare şi apa minerală. Se frământă până se obţine un aluat tare. Se înfăşoară în folie şi se lasă la rece.
Separat, într-un ibric, se topeşte margarina, se căleşte usturoiul pisat în prealabil, se adaugă făina şi se stinge cu laptele călduţ. Se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă caşcavalul ras. Cu acest sos se amestecă conopida fiartă.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
Se scoate aluatul de la rece şi se împarte în două bucăţi care se întind cu sucitorul. Prima foaie se aranjează în tavă şi se pune umplutura. Se acoperă cu cealaltă foaie şi se răsuceşte la capete. Se bagă în cuptor, la rumenit. Se consumă caldă, dar este foarte bună și rece. Vă urăm poftă bună!