Demonstrație științifică: ce se întâmplă în corpul celor care merg la biserică!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
20/04/2019, 18:11
Demonstrație științifică: ce se întâmplă în corpul celor care merg la biserică! GALERIE FOTO
Amenzi pentru organizarea de slujbe în vreme de pandemie

Mersul la biserică ne umple de sănătate, prelungește viața și ne scapă de depresie! Cel puțin așa susține un studiu recent, care mai spune că slujbele religioase de orice credință ajută sănătatea mintală. Medicii au analizat ce se întâmplă în corpul oamenilor care merg frecvent într-un locaș sfânt!

Mersul la biserică, sănătate curată!

”Este nedus la biserică” este o vorbă populară care face referire la un om antisocial, aprig la mânie. Acum, studiul confirmă acea zicală din popor și arată de ce oamenii care merg regulat la biserică sunt mai sociabili și mai sănătoși! Studiul arată că mersul la biserică și participarea la activițățile religioase de orice fel are efectul unui antidepresiv mult mai eficient pentru europenii de peste 50 de ani decât au activitățile sportive, educaționale sau politice, arată un studiu al Facultății de Medicină Erasmus din Rotterdam.

La studiu au participat peste 9000 de oameni cu vârste de peste 50 de ani din toată Europa. Oamenii au fost urmăriți pe o perioadă de 4 ani de zile în care s-a dovedit că mersul la biserică este singura activitate perseverentă care le oferă oamenilor o stare de bine, eliminând stările de depresie la care alții erau prezente. Indiferent că aceștia mergeau la biserici, moschee sau sinagoci, mersul în lăcașul sfânt îi liniștea pe cei 9000 de participanți.

Mersul la biserica sanatate
Mersul la biserica prelungste viata si ne scapa de depresie

Europenii de peste 50 de ani se …tratează la biserică, sinagogă, moschee

“Biserica pare să joace un rol social foarte important în scăderea frecvenței depresiei de vârstă a treia”, spune dr. Mauricio Avendano, unul dintre autorii studiului și epidemiolog la The London School of Economics and Political Science (LSE). “Nu e clar dacă asta se datorează religiei în sine sau dacă e vorba mai degrabă de faptul că oamenii nu se simț izolați social aparținând de o comunitate”.

Un alt studiu realizat la Universitatea Harvard, de data aceasta, arată că mersul regulat la biserică poate ajuta la speranța unei vieți mai lungi și mai ferită de probleme grave. Prin rugăciune, oamenii creează o legătură cu Divinitatea, o legătură în care își pun speranța și găsesc un protector permanent al ființei lor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×