Declarațiile de avere ale miniștrilor din guvernul Ludovic Orban! Care sunt cei mai bogați demnitari din Executiv

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
04/12/2019, 13:55
Declarațiile de avere ale miniștrilor din guvernul Ludovic Orban! Care sunt cei mai bogați demnitari din Executiv
Declarațiile de avere ale miniștrilor din guvernul Ludovic Orban *foto: digi24.ro

Guvernul Ludovic Orban a fost învestit de o lună și noii miniștri liberali au fost nevoiți să își prezinte declarațiile de avere. Aceștia au sume destul de impresionante în conturi, dar unii dintre au și datorii importante de restituit către bănci. Interesant este că cel mai modest dintre guvernanți pare să fie ministrul Apărării, fostul șef al Statului Major Nicolae Ciucă.

Ce avere au ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, și cel al Apărării, Nicolae Ciucă

Astfel, Nicolae Ciucă, ministrul Apărării are 2 terenuri și o casă de 232 mp. De asemenea, el are 4 credite care însumează 380.000 de lei. El a avut un salariu de 3.416 lei pe lună anul trecut, o sumă derizorie dacă ținem cont de CV-ul lui Ciucă.

Un alt ministru cu multă vizibilitate în ultimele zile este cel al Finanțelor, Florin Cîțu. El și-a trecut în declarația de avere 3 terenuri obținute din donații, o casă de 130 de metri pătrați și un apartament de 120 de mp, luat prin credit bancar.

De asemenea, Cîțu are un cont de 350.000 de lei, un împrumut de 36.000 de euro dat unei persoane fizice şi un credit de 303.000 de euro. La încasări pe anul trecut este trecută indemizaţia de senator, în valoare de 2.240 de euro pe lună si a mai obţinut 300.000 de lei din vânzarea unui imobil.

Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, nu și-a declarat „căsuță” de 910 metri pătrați

O avere impresionantă are și ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela. El a declarat un teren agricol și un apartament obţinut moştenire. De asemenea, în declarația sa de avere apare un album papal în valoare de 6.000 de euro, dar și 151.073 de lei în conturi. La economii se numără 31.000 de euro și 450.000 de lei. Vela mai are un credit de 38.000 de lei, iar anul trecut a câștigat 2.319 de euro pe lună din indemizația de senator.

Un caz special este cu siguranță cel al ministrului Dezvoltării, Ion Ștefan. Acesta are șapte terenuri, în valoare totală de 27.277 de metri pătrați. El are două case de locuit în declarația de avere, una de 130 de mp și alta de 524 de metri pătrați. De asemenea, are un depozit bancar de 300.000 de euro pe care l-a luat anul acesta, nu are nici datorii și nici credite.

Interesant este că din declarația lui Ion Ștefan lipsește casa buclucașă de 910 metri pătrați, din cauza căruia a fost ironizat de către presă. Întrebat de presă cu privire la acest imobil, Ion Ștefan arată cu degetul spre soția sa și spre constructor: „Nu sunt băiat pretenţios aşa. La mansardă nu cred că am urcat de două ori pe an, aşa a fost, a greşit constructorul o grindă şi a ieşit mansarda etaj. Dar, asta e viaţa, doar n-oi dărâma casa. Ea şi-a dorit casă mare, ea să plătească”, spunea ministrul Dezvoltării.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×