Cine este Ion Ștefan, ministrul propus la Dezvoltare. Are o casă de 910 mp.: „A greşit constructorul o grindă”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
24/10/2019, 17:27
Cine este Ion Ștefan, ministrul propus la Dezvoltare. Are o casă de 910 mp.: „A greşit constructorul o grindă”
Cine este Ion Ștefan, propus ministru al Dezvoltării în guvernul Ludovic Orban *foto: facebook

Ludovic Orban a prezentat lista cu miniștri propuși pe care o va prezenta Parlamentului. Președintele PNL l-a desemnat la ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației pe deputatul PNL de Vrancea, Ion Ștefan. Acesta are o avere impresionantă, printre care se numără și o casă care ajunge la nu mai puțin de 910 de metri pătrați.

Averea impresionantă a ministrului propus la Dezvoltare, Ion Ștefan

Ion Ștefan are 50 de ani, a absolvit Marina la Constanța cu specializarea inginer electromecanic și a candidat la alegerile locale din 2016 pentru funcția de primar în Focșani, acolo unde a obținut 32,7% din voturile exprimate. Ștefan are venituri importante din dividende la o un grup de firme care se ocupă cu ambalajele din material plastic. El a mai fost director general al SC Balcanic Prod SRL.

Potrivit declarației de avere, Ion Ștefan deține trei terenuri intravilane în Vrancea, și două agricole. Are și două case, de 130 mp, într-o comună din Iași, și de 910 mp, în Focșani. El a acordat două împrumuturi în valoare toală de 1,4 milioane lei pentru campania electorală a PNL, unul de un milion și altul de 400.000 de euro. Interesant este că Ion Ștefan este doar vicepreședintele PNL Vrancea și este ginerele fostului primar al Focșaniului, Nicolae Lățcan.

Cum își justifică Ion Ștefan casa de peste 900 de metri pătrați

În ceea ce privește imobilul de peste 900 de metri pătrați, Ion Ștefan arată cu degetul spre soția sa și spre constructor: „Nu sunt băiat pretenţios aşa. La mansardă nu cred că am urcat de două ori pe an, aşa a fost, a greşit constructorul o grindă şi a ieşit mansarda etaj. Dar, asta e viaţa, doar n-oi dărâma casa. Ea şi-a dorit casă mare, ea să plătească”.

„Nu am spus niciodată că nu este mare, ba, din contră, eu sunt primul care spune că este o casă mare şi nu o recomand nici tinerilor, nici celor care doresc să îşi facă o casă acuma, să nu îşi facă aşa ceva. 120 mp, 130 mp, 140 mp cu garaj cu tot. E greu să ajungi dintr-o parte în alta, dacă uiţi telefonul la parter ai o problemă. Eee, cam aşa stau lucrurile”, a mai spus Ştefan Ion, pentru Ziarul de Vrancea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×