Florin Cîțu a promis că nu se vor tăia pensii și salarii: „Nu se va întâmpla asta în viitor, în 2020”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
30/11/2019, 14:24
Florin Cîțu a promis că nu se vor tăia pensii și salarii: „Nu se va întâmpla asta în viitor, în 2020”
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, promite că nu se va atinge de pensii și salarii nici în 2020 *foto: hepta.ro

Florin Cîțu, ministrul Finanțelor Publice, a decarat sâmbătă că guvernul nu plănuiește salarii și pensii nici anul acesta, dar nici în 2020. El a precizat însă că vor fi mai multe disponibilizări în ceea ce privește aparatul bugetar. Este vorba despre „neprofesioniști și leneși”, după cum a explicat chiar ministrul liberal.

Florin Cîțu a explicat că nu vor avea loc tăieri salariale

Florin Cîțu a promis că nu se vor tăia salarii nici anul acesta, nici în anul viitor: „Nu se vor tăia salariile şi nici pensiile. Aici mi se pare foarte ciudat că, în explicarea bugetară, au fost incluşi bani pentru salarii care nu au fost date vreo doi trei ani de zile, în învăţământ şi sănătate. Această guvernare, din momentul în care a venit, a făcut nişte reparaţii. Dacă am fi vrut să tăiem pensiile sau salariile am fi făcut-o deja. Nu se va întâmpla asta în viitor, în 2020”

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Mai mult, Cîțu a susținut că legislația în vigoare va fi respectată și anul viitor: „Niciunul dintre colegii mei, premierul, miniştrii sau preşedintele Iohannis nu au spus că se vor tăia salariile sau pensiile. Din contră, au spus că pentru anul viitor, legea bugetului de stat va fi construită pe legislaţia în vigoare”, a spus ministrul de finanțe, la Antena 3.

Florin Cîțu susține că va reduce aparatul bugetar

De asemenea, Florin Cîţu a explicat că la fiecare minister în parte trebuie să se facă un audit, întrucât nu este la curent cu situaţia actuală. Totodată, va reduce din aparatul bugetar și îi va da afară pe acei funcționari care sunt în plus:

“Avem 16 ministere din 24, câte erau înainte. Fiecare minister trebuie să facă un audit să vadă ce se întâmplă în interior. Dacă aparatul este supradimensionat, cum îşi face fiecare treaba şi asa mai departe. Vom vedea care este rezultatul acestei analize.Cum a spus şi premierul şi cum am mai spus şi eu, la neprofesionişti, la leneşi, acolo sigur se va umbla. Dar nu va fi vorba de disponibilizări, ci de repararea situaţiei”, a mai spus ministrul Finanţelor.

Închide ×