Concedieri în sistemul bugetar. Ministrul Florin Cîţu a dezvăluit care sunt angajaţii care vor fi eliminaţi din funcţii

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
30/11/2019, 11:51
Concedieri în sistemul bugetar. Ministrul Florin Cîţu a dezvăluit care sunt angajaţii care vor fi eliminaţi din funcţii
Leneșii și pilele vor fi dați afară din instituțiile publice. Sursa foto: antena3.ro

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a spus că încep disponibilizările din sectorul bugetar! Reprezentantul Guvernului Orban a menționat că acestea nu sunt, de fapt, disponibilizări, ci repararea sistemului. Doar funcționarii publici angajați pe pile ar trebui să se teamă de aceste disponibilizări.

Leneșii și pilele vor fi dați afară din instituțiile publice

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a declarat sâmbătă la Antena 3 că vor fi concediați „leneșii și oamenii promovați pe criterii politice” din sectorul bugetar.

„Vom vedea ce se va întâmpla. Vom face o analiză. Se va face un audit. Vom reorganiza ministerele. (…) Disponibilizările se fac după audit. Așa cum am mai zis…Cei care sunt neprofesioniști, leneșii, cei promovați în funcții pe criterii politice, acolo sigur se va umbla. Asta nu înseamnă disponibilizări, înseamnă o reparare a situației, pentru că au fost populate foarte multe funcții cu politruci”, a spus Florin Cîțu la Antena 3, întrebat dacă urmează ca o parte dintre bugetari să-și piardă locul de muncă.

”Păstraţi doar oamenii competenţi, doar oamenii care sunt dedicaţi interesului public”

Despre disponibilizări în rândul ”leneșilor” a vorbit și premierul Ludovic Orban, chiar de la începutul mandatului său. Orban le-a transmis membrilor Cabinetului să păstreze în ministere doar oameni competenţi, arătând că este foarte important să fie demarată „procedura de curăţare a instituţiilor publice”.

„Daţi drumul la audit şi fiţi pregătiţi după adoptarea ordonanţei de urgenţă pentru noi hotărâri de Guvern de organziare a oricărui minister în parte. Gândiţi structuri suple, păstraţi doar oamenii competenţi, doar oamenii care sunt dedicaţi interesului public, oamenii care într-adevăr vor să participe alături de noi la aplicarea programului de guvernare.

Cine e leneş, cine s-a obişnuit să îşi ia leafa fără să facă nimic va trebui să plece, mai devreme sau mai târziu”, a spus premierul Ludovic Orban.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×