Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, are planuri mari cu CEC Bank: „Vreau să listez minim 20%”

Mirela Apostol   
în Stiri mondene
28/11/2019, 15:48
Florin Cîţu, ministrul Finanţelor, are planuri mari cu CEC Bank: „Vreau să listez minim 20%”
Florin Cîţu, în timpul unui discurs. Sursa foto: Universul.net

Noul ministru de Finanţe a anunţat că îşi doreşte listarea CEC Bank la bursă în planul său de a avea o activitate transparentă. Florin Cîţu a oferit mai multe detalii despre planul privind banca de stat şi modul în care acesta va funcţiona mult mai bine în viitor.

Florin Cîţu a anunţat ce urmează să se întâmple cu CEC Bank

”Am mai vorbit de listarea Hidroelectrica. Este în programul de guvernare al PNL. Eu am plusat cu listarea CEC. Şi mă ţin de ea”, a spus Cîţu la B1Tv. Mai mult, CEC Bank a primit şi o „injecţie” de capital de 950 milioane de lei de la bugetul statului. Florin Cîţu a explicat apoi în ce mod îi va ajuta pe români această schimbare:

”Listarea CEC va fi un lucru foarte bun pentru piaţă şi pentru România. Vrem să listăm minim 20%. Listarea înseamnă transparentizare, guvernanţă corporativă. Vrem să avem o bancă adevărată de stat, să fie majoritară a statului, dar să se bată cu adevărat cu celelalte bănci, nu să fie tot timpul la mâna statului”, a spus Cîţu pentru aceeaşi sursă.

Astfel, CEC Bank termină anul 2019 cu un capital de 2,5 miliarde de lei. În 2018, banca ocupa locul 7 în topul celor mai mari bănci cu capital românesc. Cunoscuta bancă de stat a avut în anul precedent un profit de 433 milioane de lei, cel mai bun de până acum. Ministerul Finanţelor a mai avut o tentativă de a majora capitalul social al CEC Bank după ce România a aderat la Uniunea Europenă, însă s-a blocat pe drum. Guvernul PNL a început privatizările iar primele puncte luate în vizor sunt Hidroelectrica şi CEC Bank.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×