Cum scapăm de amenzi! Detaliul care le anulează automat

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
24/08/2018, 20:10
Cum scapăm de amenzi! Detaliul care le anulează automat
Cum poți scăpa de amenzi! Un detaliu care le anulează automat

Cum scapăm de amenzi! Detaliul care le anulează automat înceând de vineri. Spaima oricărui șofer este amenda de circulație. Ei bine, o nouă lege va intra în vigoare vineri, 24 august, și va simplifica semnificativ problemele șoferilor din România.

Cum poți scăpa de amenzi! Un detaliu care le anulează automat

  Avocatnet.ro, reușește să aducă în prim-plan o modalitate prin care ne-ar putea scăpa de amenzile usturătoare ale polițiștilor din circulație. 

„Dacă agentul constatator al contravenției nu scrie pe procesul-verbal și codul numeric personal (CNP) al celui care a încălcat legea, procesul-verbal va fi considerat nul, potrivit unui de act normativ care vizează modificarea procedurii de achitare a amenzilor contravenționale și care a intrat chiar astăzi în vigoare. Totodată, începând de astăzi, termenul în care amenzile pot fi plătite la jumătate a fost majorat de la 48 de ore la 15 zile”, potrivit Avocatnet.ro.

 

Codul rutier a avut modificări serioase în 2018, iar aici nu ne referim doar la amenzi, ci și la alte probleme întâmpinate de către romanii de pretutindeni. De exemplu, ITP-ul, care dacă este expirat duce automat la suspendarea certificatului de înmatriculare auto.

Pe de altă parte, oricine este depistat în trafic cu o maşină al cărei ITP este expirat, va rămâne pe loc fără certificatul de înmatriculare, iar poliţistul va ridica şi plăcuţele. Amenzile vor fi usturătoare şi pot ajunge, cumulate, până la 5.800 lei.

Cod rutier 2018. Obligațiile proprietarilor de service-uri

În plus, proprietarii de service-uri sunt obligaţi să înregistreze verificările cu ajutorul camerelor video performante.

ITP-ul expirat va duce la suspendarea automată a înmatriculării iar şoferii aflaţi în această situaţie vor plăti amendă atât pentru lipsa inspecţiei tehnice cât şi pentru conducerea unui autoturism neînmatriculat

Plăcuţele de înmatriculare se ridică pe loc, iar şoferii vor pleca cu maşina pe platfomră către service-uri. ITP ul nu se va mai obţine uşor iar neregulile au fost împărţite în trei categorii.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×