Din 20 mai, înmatricularea va fi suspendată pentru mașinile cu ITP expirat! Amenzi usturătoare!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
20/05/2018, 10:44
Din 20 mai, înmatricularea va fi suspendată pentru mașinile cu ITP expirat! Amenzi usturătoare!
Inmatriculare suspendată pentru mașinile cu ITP expirat

Din data de 20 mai, șoferii care circulă fără Inspecția Tehnică Periodică valabilă sau nu au trecut mașina cumpărată pe numele lor în termen de 30 de zile, vor primi amenzi serioase, vor rămâne fără plăcuțele de înamtriculare, iar înmatricularea mașinii sale va fi suspendată automat!

Astfel, șoferii care vor circula în continuare cu respectivul automobil vor risca atât o amendă pentru lipsa ITP-ului valabil, cât și una pentru condusul în timpul suspendării înmatriculării, totalul putând să ajungă la 5.800 de lei.

Suspendarea înmatriculării pentru mașinile cu ITP expirat încetează automat la remedierea problemei

“Poliţiştii vor dispune, începând cu 20 mai, suspendarea înmatriculării în cazul în care inspecţia tehnică periodică a vehiculului nu este valabilă şi în cazul în care noul proprietar nu a solicitat transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în 90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului”, a anunţat Poliţia. Trebuie ştiut faptul că, în ambele situaţii, suspendarea înmatriculării încetează automat în momentul în care se remediază motivul pentru care a fost dispusă.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×