Perioada de graţie pentru plata amenzilor contravenţionale se măreşte de la 48 de ore la 15 zile

Raluca Ogaru    Sandra Popescu   
în Stiri de ultima ora
20/07/2018, 18:58
Perioada de graţie pentru plata amenzilor contravenţionale se măreşte de la 48 de ore la 15 zile GALERIE FOTO

Perioada de graţie pentru plata amenzilor contravenţionale se măreşte de la 48 de ore la 15 zile, potrivit unei legi promulgate vineri de preşedintele Klaus Iohannis. Legea are ca scop eficientizarea procesului de achitare a contravenţiilor.

”Prezenta lege reglementează măsuri pentru facilitarea achitării amenzilor contravenţionale prin constituirea unui cont unic de plată şi simplificarea procedurilor de urmărire a încasării amenzilor. (…) Contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, agentul constatator făcând menţiune despre această posibilitate în procesul-verbal”, se arată în legea adoptată, decizional, de Camera Deputaților, pe 27 iunie, și promulgată vineri de președintele Klaus Iohannis, potrivit Mediafax.

 

CITEȘTE ȘI:

Schimbare majoră valabilă pentru pașapoartele românilor, începând de astăzi! Atenție!

În această vară nu scăpăm de ploi, iar la toamnă vine canicula! Prognoza meteo în următoarele luni

Perioada de graţie pentru plata amenzilor contravenţionale se măreşte de la 48 de ore la 15 zile

Această lege, care prevede majorarea perioadei de grație pentru plata amenzilor contravenționale de la 48 de ore la 15 zile, prevede și alte modificări. Astfel, cetățenii își pot deschide un cont unic la Trezoreria Statului, în care vor fi centralizate toate sumele care se varsă din amenzi.
”Pentru scopul prezentei legi: a) se constituie un cont unic deschis la Trezoreria Statului, destinat încasării amenzilor contravenţionale; b) se reglementează obligaţia utilizării unei serii de evidenţă unică a proceselor-verbale de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii, denumit în continuare proces-verbal de contravenţie; c) se instituie titlul de creanţă electronic cuprinzând datele din procesul-verbal de contravenţie, stabilite de prezenta lege; d) se constituie sistemul informatic de gestionare a titlurilor de creanţă electronice”, potrivit sursei citate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×