Schimbare majoră valabilă pentru pașapoartele românilor, începând de astăzi! Atenție!

Raluca Ogaru    Sandra Popescu   
în Stiri de ultima ora
20/07/2018, 18:27
Schimbare majoră valabilă pentru pașapoartele românilor, începând de astăzi! Atenție! GALERIE FOTO

Începând de astăzi, pașapoartele românilor sunt vizate de o schimbare majoră. Potrivit Legii nr. 133 din 18 iunie 2018, schimbările intră în vigoare începând din 20 iulie și îi vizează și pe minorii cu vârste între 12 și 18 ani.

Așadar, valabilitatea pașapoartelor se va dubla, începânc cu 20 iulie 2018. Un pașaport pentru un cetățean adult va fi valabil, astfel, 10 ani în loc de 5 cum era până acum. Pentru minorii cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani, valabilitatea pașaportului va fi de 5 ani. Până astăzi, ea era doar de 3 ani.

Pașapoartele românilor, schimbări

Pentru copiii cu vârste sub 12 ani, pașapoartele rămân cu același termen de valabilitate, și anume 3 ani. În schimb, cei care doresc eliberarea unor pașapoarte temporare trebuie să aducă și documente care să justifice această cerință. Cetățeanul trebuie să aibă motive serioase la solicitare, dar și actele care să arate de ce este nevoie ca el să plece peste hotare. Astfel, este nevoie să existe argumente pentru care, din motive familiale, profesionale sau de sănătate, nu mai este timp să se aștepte până la emiterea pașaportului simplu electronic.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×