În această vară nu scăpăm de ploi, iar la toamnă vine canicula! Prognoza meteo în următoarele luni

Raluca Ogaru    Sandra Popescu   
în Stiri de ultima ora
20/07/2018, 00:53
În această vară nu scăpăm de ploi, iar la toamnă vine canicula! Prognoza meteo în următoarele luni GALERIE FOTO

În această vară nu scăpăm de ploi, iar la toamnă vine canicula, este anunțul făcut de meteorologi, după ce au analizat aspectele din ultima perioadă. Dacă în lunile de vară nu am putut să ne programăm nimic din cauza vremii, iată că toamna se anunță cu temperaturi anormal de mari și cu secetă.

Schimbările climatice la nivel mondial afectează și România. Iată că anul acesta, în loc să ne bucurăm de arșiță în lunile de vară și să avem parte de ploi la toamnă, fenomenele meteo s-au inversat. Totul face parte dintr-o evoluție nefirească e vremii la nivel mondial.

În această vară nu scăpăm de ploi, iar la toamnă vine canicula: luna august

Meteorologii anunță că în luna august nu scăpăm de pli, cum nu am scăpat deloc în această vară, iar la toamnă vine canicula. Se anunță temperaturi cu peste 5 – 6 grade Celsius peste media lunară multianuală, iar ploile nu vor mai fi chiar atât de supărătoare, însă vor mai exista. În sud și sud-vest, va fi foarte cald, iar în sud, sud-est și vest va fi cald. Temperaturi nosrmale pentru această perioadă se vor înregistra doar în centru și nord.

Din punct de vedere al precipitațiilor, acestea vor fi răzlețe, mai mult la deal și la munte.

Pentru Banat sunt prognozate temperaturi medii de 23-28 grade, în Crişana 22 – 26 grade, Dobrogea 26 – 28 grade, Maramureş 16 – 20 grade, Transilvania 16 – 20 grade, Oltenia 12 – 27 grade, Muntenia 24 – 28 grade şi Moldova 20 – 26 grade.

În această vară nu scăpăm de ploi, iar la toamnă vine canicula: luna septembrie

Toamna își face debutul cu temperaturi ridicate și cu precipitații mai scăzute decât de obicei. Temperaturi normale pentru această perioadă vor fi doar în nord și în centru. În restul țării, va fi mult mai caz decât de obicei. Ne vom confrunta cu o lipsă a precipitațiilor, mai ales în sud, est și vest.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×