Cod rutier 2018. Atenție! Amenzile sunt usturătoare. Tot ce trebuie să știi

Ionuţ Cataramă   
în Stiri de ultima ora
21/05/2018, 13:37
Cod rutier 2018. Atenție! Amenzile sunt usturătoare. Tot ce trebuie să știi

Cod rutier 2018. Au apărut reguli noi şi mult mai stricte odată cu intrarea în vigoare a modificărilor aduse Codului Rutier. Lucrurile sunt foarte simple şi tranşante. În primul rând, ITP-ul expirat duce automat la suspendarea certificatului de înmatriculare auto.

Pe de altă parte, oricine este depistat în trafic cu o maşină al cărei ITP este expirat, va rămâne pe loc fără certificatul de înmatriculare, iar poliţistul va ridica şi plăcuţele. Amenzile vor fi usturătoare şi pot ajunge, cumulate, până la 5.800 lei.

Cod rutier 2018. Obligațiile proprietarilor de service-uri

În plus, proprietarii de service-uri sunt obligaţi să înregistreze verificările cu ajutorul camerelor video performante.

ITP-ul expirat va duce la suspendarea automată a înmatriculării iar şoferii aflaţi în această situaţie vor plăti amendă atât pentru lipsa inspecţiei tehnice cât şi pentru conducerea unui autoturism neînmatriculat

Plăcuţele de înmatriculare se ridică pe loc, iar şoferii vor pleca cu maşina pe platfomră către service-uri. ITP ul nu se va mai obţine uşor iar neregulile au fost împărţite în trei categorii.

Înmatricularea se suspendă şi dacă proprietarul unei maşini secondhand nu anunţă tranzacţia în 90 de zile de la cumpărare. În acest caz, amenda este de până la 2. 900 lei.

Sursă: www.observator.tv

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×