CTP, despre bombardamentul iranian asupra bazelor militare americane: „O afacere în comun din care câștigă ambele tabere”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
08/01/2020, 18:35
CTP, despre bombardamentul iranian asupra bazelor militare americane: „O afacere în comun din care câștigă ambele tabere”
CTP, despre bombardamentul iranian asupra bazelor militare americane: „O afacere în comun din care câștigă ambele tabere” foto: captura Digi24

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu – CTP a vorbit după ultimele desfășurări de forțe care au avut loc între Iran și SUA în ultimele săptămâni. În opinia lui CTP, atât Donald Trump cât și regimul de la Teheran au de câștigat de pe urma acestui conflict.

UPDATE, ora 19.30: CTP a reacționat după DISCURSUL lui Donald Trump cu privire la evenimentele din Iran: „Un discurs de campanie electorală. Se laudă singur. Forțează mâna NATO după ce a luat această decizie fără să consulte pe nimeni. Sunt câteva țări acolo care nu se vor lăsa antrenate într-o astfel de acțiune anti Iran.

Trump consideră că schimburile prietenești cu Kim Jong Un și amenințările cu rachetele nucleare „s-au fumat”, așa că a găsit un partener nou de coțcărie. Există un singur lucru de care se poate teme regimul de la Teheran: înăsprirea sancțiunilor economice”, a spus acesta.


CTP, despre ultimele evenimente din Iran

„Eu nu știu dacă a făcut vreun gest înțelept în viața lui. Este ceea ce în aface numim joint venture. O afacere în comun din care câștigă ambele tabere. Domnul Trump a făcut acest gest, eliminarea lui Soleimani, neașteptând ajutor de la nimeni.

Nu s-a consultat cu partenerii din NATO, cu europenii, cu congresul american când e vorba de un asemenea cassus belli, cum ar putea fi lichidarea lui Soleimani.

A făcut acest gest în interesul său personal. 1, pentru că își dorește să distrugă până la capăt construcția de securitate a lui Barack Obama în relația SUA-Iran în interes electoral, pentru că cel mai probabil se va lupta contra lui Joe Biden.

Și doi, dorește să dea impresia de om forte, de hotărâre, care să contrabalanseze faptul că este pus în procedura de suspendare de congresul american”, a spus jurnalistul, la Digi 24.

Cristian Tudor Popescu: Soleimani era un ucigaș internațional

„Soleimani era și acum un an, și acum doi ani, și acum trei ani, era același ucigaș internațional, care a contribuit la moartea a mii de nevinovăți. Putea fi omorât cu multă vreme în urmă, dar a fost omorât acum.

De partea cealaltă, cu cinism egal, regimul de la Teheran îi mulțumește acum în sinea sa lui Donald Trump, pentru că cea mai mare problemă a lor este opoziția din ce în ce mai puternică a poporului iranian față de ideologia sinistră a teocrației.

Atâta vreme cât Trump le-a dat martirul în jurul căruia să mobilizeze masele naționalist-islamiste, totul merge bine, după cum a spus chiar Trump.”, a mai spus CTP.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×