Iranul are 13 scenarii pregătite pentru SUA pentru a răzbuna moartea generalului Soleimani

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
07/01/2020, 18:40
Iranul are 13 scenarii pregătite pentru SUA pentru a răzbuna moartea generalului Soleimani
Un oficial Iranian a anunțat că țara sa are 13 scenarii pregătite pentru un conflict cu SUA *foto: hepta.ro

Ali Shamkhani, secretarul Consiliului Suprem de Securitate Naţională al Iranului, a declarat marţi că Teheranul a identificat ″13 scenarii″⁣ pentru o ″⁣răzbunare puternică″⁣ împotriva SUA. „Cel mai slab din cele 13 scenarii este un coşmar istoric pentru SUA″, a spus oficialul iranian, potrivit presei occidentale.

Shamkani a insistat și a spus că „răzbunarea nu include doar o singură operaţiune″.

Iranul a pregătit 13 scenarii pentru o răzbunare împotriva SUA, după moartea lui Soleimani

Același secretar al Consiliului Suprem de Securitate Naţională al Iranului a ținut să precizeze că „toate forțele Axei Rezistenței își vor lua o revanșă severă” după eliminarea lui Qassem Soleimani, liderul forțelor grupării Quds, unitatea specială din corpul Gardienilor Revoluției însărcinată cu operațiunile externe.

Prin „forțele Axei Rezistenței”, Shamkani se referă la grupările aliate Iranului, cum ar fi Hezbollahul libanez, Hamasul palestinian, gruparea yemenită Ansurala sau Hashd al-Shaabi, o coaliţie de forţe paramilitare irakiene dominată de facţiuni pro-iraniene.

„Dacă trupele americane nu pleacă din regiunea noastră pe propriile lor picioare şi în poziţie verticală, vom face în aşa fel încât să plece la orizontală″, a mai susţinut responsabilul iranian. „SUA au asasinat un erou naţional şi nu putem rămâne indiferenţi″, a fost concluzia liderului de la Teheran.

Reamintim că Parlamentul de la Teheran a adoptat marţi în unanimitate o moţiune căreia i-a dat numele de ″răzbunare severă″⁣ şi în care trupele americane sunt catalogate drept forţe teroriste.

Iranienii au murit într-o busculadă la funeraliile lui Soleimani

Televiziunea de stat iraniană a anunțat că mai multe busculade s-au creat în Kerman, orașul natal al generalui Qassem Soleimani, în timpul funeraliilor dedicate acestuia.

În urma panicii create pentru cei aproape un milion de iranieni care au ieșit în stradă pentru Soleimani, cel puțin 35 dintre cei aflați în pelerinaj au murit și alte câteva zeci au fost răniți.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×