Zeci de iranieni au murit după o busculadă creată la funeraliile generalului Soleimani, în orașul său natal

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
07/01/2020, 12:01
Zeci de iranieni au murit după o busculadă creată la funeraliile generalului Soleimani, în orașul său natal
Zeci de iranieni au murit într-o busculadă creată la funeraliile lui Soleimani *foto: twitter

Televiziunea de stat iraniană a anunțat că mai multe busculade s-au creat în orașul natal al generalui Qassem Soleimani, cel care a fost ucis săptămâna trecută într-un raid aerian american.

Astfel, sute de mii de iranieni s-au adunat în Kerman, orașul în care s-a născut Soleimani, pentru a-i aduce un ultim omagiu acestuia în timp ce cortegiul său funerar se afla pe ultimul drum, la o zi după ce o procesiune uriașă a avut loc și în capitala Teheran.

Busculadă în orașul natal al lui Soleimani, la funeraliile generalului iranian

Șeful serviciilor medicale din Iran, Pirhossein Koulivand, a confirmat informațiile privind busculada creată pe străzile din Kerman, la funeraliile lui Soleimani, arată the Guardian.

Potrivit ultimelor informații din partea televiziunii de stat iraniene, ar fi vorba de fapt despre cel puțin 35 de morți și alte câteva zeci de răniți, după ce o busculadă s-a creat în timp ce iranienii din Kerman îl plângeau pe cel pe care l-au considerat un „martir”.

Peste un milion de oameni au participat la funeraliile de luni, care au avut loc la Teheran. Marți, la Kerman, au fost așteptați cel puțin la fel de mulți iranieni pentru a-l purta pe ultimul drum pe Soleimani.

Astfel, iranienii au luat cu asalt străzile din Kerman în număr de câteva sute de mii. Aceștia au venit îmbrăcați în negru, ca pentru doliu și au ținut cu ei portretul generalului.

Reamintim că Qassem Soleimani a fost eliminat de SUA printr-un atac cu drona în seara de joi spre vineri care a avut loc pe aeroportul din Bagdad. Generalul era lider al forțelor gărzilor revoluționare ale Iranului, o armată paralelă responsabilă cu securitatea externă a republicii islamice și care ajuta mișcările paramilitare șiite, precum Hezbollah.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×