Donald Trump, declarație de presă după ultimele bombardamente: Invită Iranul la negocieri, cere noi sancțiuni și susține că SUA „nu le vrea petrolul”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
08/01/2020, 18:54
Donald Trump, declarație de presă după ultimele bombardamente: Invită Iranul la negocieri, cere noi sancțiuni și susține că SUA „nu le vrea petrolul”
Donald Trump, declarații după bombardamentele iraniene *foto: captură facebook

Președintele american, Donald Trump, a ieșit cu o declarație de presă după ultimele bombardamente care au avut loc la bazele militare americane din Irak.

Trump și-a început discursul cu promisiunea că „atât timp eu voi fi președintele SUA, Iranul nu va avea o rachetă nucleară”. Liderul de la Casa Albă a anunțat că nu au existat victime după bombardamentele de aseară, că va cere noi sancțiuni pentru regimul de la Teheran, a avut un mesaj și pentru NATO, dar și pentru administrația Barack Obama.

Donald Trump, declarație de presă după bombardamentul Iranului asupra bazelor americane din Irak

„Bună dimineața, sunt aici să vă spun că americanii au de ce să fie fericiți. Niciun american nu a fost rănit de bombardamentele iraniene. Am suferit niște pagube minore la bazele noastre militare. Forțele noastre americane sunt pregătite de orice. Iranul pare să se retragă, ceea ce este un lucru bun pentru noi și pentru întreaga lume.

De prea mult timp, din 1979 mai exact, națiunile au tolerat regimul din Iran. Acele zile sunt gata. Iranul a fost principalul sponsor al terorismului în lume iar cursa lor pentru înarmare nucleară a înfricoșat lumea civilizată. Nu vom lăsa asta să se întâmple”, a explicat Donald Trump.

Președintele american a explicat că motivele pentru care a dat ordinul ca Soleimani să fie eliminat„Săptămâna trecută, la comanda mea, armata americană a eliminat cel mai important terorist din lume.

El era responsabil pentru numeroase atrocități, a antrenat Hezbollah, a întreținut războaie civile sângeroase cu sute de mii de victime, a rănit mii de soldați americani. Mâinile sale erau pline de sângele iranienilor și americanilor. Trebuia să fie eliminat de mult timp.”

El a cerut partenerilor din acordul nuclear să se retragă: „SUA va pune noi sancțiuni asupra Iranului, care vor fi țiute până când Irnaul își va schimba comportamentul. Ostilitatea Iranului a crescut după acordul nuclear iranian din 2013, care le-a adus miliarde de dolari.

În loc să spună mulțumesc Statelor Unite, au spus „Moarte Americii”. Apoi au pornit un drum sângeros în Yemen și Siria. Rachetele cu care au tras aseară în noi au fost plătite cu banii administrației precedente.

Iranul trebuie să își abandoneze programul nuclear și să nu mai sponsorizeze terorismul. Aceasta este realitatea pe care Franța, Marea Britanie, Germania, China și Rusia trebuie să o accepte și este motivul pentru care trebuie să iasă din acordul nuclear.

Trebuie să facem un acord care să ajute Iranul să prospere și să profite de potențialul acestei țări. Pacea și stabilitatea nu poate fi stabilită în Orientul Mijlociu fără un astfel de Iran. Astăzi voi cere ca NATO să fie mult mai implicat în Orientul Mijlociu”, a mai spus președintele.

Donald Trump, mesaj de pace către liderii de la Teheran

Donald Trump a intrat apoi într-o logică a campaniei electorale: „În ultimii 3 ani, sub conducerea mea, America o duce mult mai bine din punct de vedere economic, suntem independenți economic, suntem cel mai mare producător de gaz natural și petrol, suntem independenți și nu avem nevoie de petrolul din Orientul Mijlociu.

Armata americană a fost refăcută sub conducerea mea. Rachetele noastre sunt mari, puternice, de ultimă generație. Chiar în acest moment producem rachete care trec viteza sunetului. Dar nu vrem să le folosim!”

În cele din urmă, Trump a avut și un mesaj pentru liderii Iranului: „Acum trei luni am distrus ISIS, inclusiv pe liderul lor, Al-Baghdadi. Era un monstru. A încercat să pună pe picioare Califatul.

ISIS este un dușman natural al Iranului și ar trebui să lucrăm împreună pentru a obține acest obiectiv. Pentru poporul și liderii Iranului, vrem ca voi să aveți un viitor grozav, cu prosperitate acasă și armonie cu națiunile lumii. SUA este pregătită să construiască pace cu oricine și-o dorește!”

Statement From US President Donald Trump

President Trump delivered a statement from The White House, following an Iranian missile strike on US bases in Iraq

Gepostet von LADbible am Mittwoch, 8. Januar 2020

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×