Cristina Prună este, se vede cu ochiul liber, o altă imagine a omului politic mioritic decât cea cu care, din păcate, ne-au obișnuit „aleșii neamului”: burta peste curea, ceafa groasă, peste 50 de ani, fost membru… și aici pune tu ce vrei, PCR, Securitate, Armată, oricum „organ de partid și de stat”… Spre depsebire de majoritatea parlamentară din Dealul Spirii, Cristina Prună este tânără și frumoasă. Convinge-te singur accesând Galeria Foto de mai sus!
Cristina Prună s-a născut s-a născut la 11 decembrie 1984, în București, a împlinit, deci, 34 de ani în urmă cu două luni, și-a petrecut copilăria în sectorul 1 al Capitalei, a studiat chiar temeinic, fără nicio ironie, și, în consecință, a lucrat în 4 țări în afară de România de baștină: Franța, Scoția, Austria și Belgia. Atât în mediul privat și în ONG-uri, cât și instituții internaționale.
Cine este Cristina Prună, liderul deputaților USR. Sigur cea mai frumoasă femeie din partid!
Cristina Prună a fost cucerită de ideologia partidului Uniunea Salvaţi România (USR), formațiune politică situată „în zona de centru-dreapta a politicii românești, în zona aceea a liberalismului proeuropean modernizator, care susține explicit inițiativa privată, care susține dezvoltarea economică”, după cum declara președintele USR Dan Barna, imediat după ce fusese ales, în octombrie 2017, după demisia președintelui-fondator Nicușor Dan.
Cristina Prună a fost propulsată în Parlamentul României, mai exact în Camera Deputaților, de rezultatele neașteptat de bune ale USR la alegerile din 2016: locul 3 la Camera Deputaților, cu 8,87% din voturile validate, după PSD (45,47%) și PNL (20,04%). Cristina Prună „spune” pe site-ul USR, că are experiență „în domenii precum politicile publice europene, dar și tehnologie, educație și antreprenoriat”. Din iunie în decembrie 2016 Cristina Prună a fost consilier în cadrul Consiliului General al Primăriei Municipiului București.
Cristina Prună este o ciudățenie: parlamentar fără… avere!
Cristina Prună vorbește 4 limbi străine: franceza (fluent), engleza (fluent), spaniola (avansat), italiana (mediu). Este primul deputat care a coborât într-o mină, în Valea Jiului, pentru a vorbi „la fața locului” cu minerii și a înțelege problemele, necazurile dorințele acestora… „pe viu”! Cristina Prună susține că… susține industria românească prin depunerea unui proiect de lege care sprijină refacerea petrochimiei naționale, distrusă, ca întreaga economie românească, după așa-zisa „revoluție” din decembrie 1989.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
Conform declarației de avere din 16 iunie 2018, Cristina Prună nu deține terenuri sau clădiri, mașini sau bijuterii, singura „avere” fiind cei 73.543 lei dintr-un cont curent de la ING Bank. În 2017 a cîștigat 87.481 de lei, „venituri realizate în ultimul an fiscal”, indemnizație primită de la Camera Deputaților din Parlamentul României.
Studii şi specializări ale Cristinei Prună
- 2003 – 2007: Academia de Studii Economice din București
- 2005 – 2006: Program de schimb universitar Erasmus, Universitatea din Nantes (Franța)
- 2007 – 2008: Master – Dezvoltare Economică Europeană și Internațională – Institutul de Economie și Management din Nantes (Franța)
- 2008: Program de schimb universitar, Dundee Business School (Marea Britanie)
- 2010 – 2011: Program de management și administrarea afacerilor – parteneriat Sciences Po Paris, Ecole des Mines, Collège des Ingénieurs (Franța)
Activitatea profesională a Cristinei Prună
- 2008: Analist politic (stagiar), Organizația Națiunilor Unite (Viena)
- 2009: Analist politic (Bluebook Trainee), Comisia Europeană (Bruxelles)
- 2009-2010: Manager de proiect junior, Technical Centre for Agricultural and Rural Cooperation ACP – EU (Bruxelles)
- 2011: Consultant business junior, Air Liquide (Paris)
- 2012: Manager de proiect, European Youth Press (Bruxelles)
- 2012-2015: Manager parteneriate și alianțe strategice, iValueHealthNET (Paris/Bruxelles/București)
- 2013-2014: Manager de proiect, European Young Innovators Forum (Bruxelles)
- 2016: Manager de proiect, Global Partner Enablement, Oracle România (București)
- 2016: deputat USR în Camera Deputaților din Parlamentul României
- 2016: Consilier General, Consiliul General al Municipiului București
Biografia din pagina de Facebook și de pe site-ul USR
„Sunt deputat în Parlamentul României din Decembrie 2016, unde activez în două comisii: Industrii și Servicii și Afaceri Europene. Din iunie până în decembrie 2016 am fost consilier în cadrul Consiliului General al Primăriei Municipiului București.
Lucrez pe mai multe subiecte ce țin de domeniul energiei, de la cărbune și gaz la energie regenerabilă. Mă preocupă repercusiunile sociale ale programelor de închidere a minelor de cărbune din Valea Jiului. Cred în tranziția energetică “justă” pentru oamenii care trăiesc în această regiune și am fost o promotoare puternică la Comisia Europeană a includerii regiunii Văii Jiului în Platforma regiunilor carbonifere în tranziție. De asemenea, am propus mai multe amendamente și proiecte pentru încurajarea industriei gazului natural și a industriilor conexe, consumatoare de gaz.
Înainte de a intra în politică, am lucrat în diferite țări europene, atât în sectorul privat, cât și în cel non-profit. Am fost antreprenor și manager de proiecte europene. Din 2012 până în 2015 am construit un start-up digital în domeniul sănătății. De asemenea, am gestionat proiecte în companii private internaționale.
Am obținut două burse de studiu care m-au ajutat să studiez în cadrul unui master în dezvoltare economică europeană și internațională și unui alt master în managementul afacerilor la Sciences Po, Ecole des Mines și Collège des Ingénieurs din Paris”