Sondaj IMAS: PSD scade, PLUS, USR, ALDE și Pro România, în creștere! Surpriza PNL

Sondaj IMAS: PSD scade, PLUS, USR, ALDE și Pro România, în creștere! Surpriza PNL
Sondaj IMAS pentru luna ianuarie

Dacă mâine ar avea loc alegeri parlamentare, unul din patru români ar opta pentru PSD. Cel puțin așa reiese din cel mai recent sondaj dat publicității de către  IMAS. Respectivul sondaj IMAS a fost realizat în luna ianuarie. Dacă în cazul social-democraților situația este relativ aceeași față de finalul anului trecut, iată că prima parte a lui 2019 vine cu schimbări spectaculoase pentru formațiunile politice din eșalonul secund.

Astfel, conform cercetării de piață efectuate la solicitarea USR, se poate observa că PNL a înregistrat o scădere semnificativă față de anul trecut, în ceea ce privește opțiunile românilor pentru alegerile parlamentare. Mai concret, Partidul Național Liberal scade de la 26,1%, cât înregistra în decembrie 2018, la 22,1%. În ceea ce privește ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu ar obține un procent de 13,4%,  conform sondajului IMAS, înregistrând astfel o creștere față de luna decembrie a anului trecut (9,6%). USR ar fi votat de 11% dintre români, având parte de o ușoară creștere în urma alianței cu partidul lui Dacian Cioloș, iar Pro România ar înregistra un procent de 8,1%, dacă mâine ar avea loc alegeri parlamentare.

Sondaj IMAS. Vezi cum ar vota românii dacă mâine ar fi alegeri

Sondajul IMAS pe luna ianuarie, privind intenția de vot la alegerile europarlamentare

PSD – 24,5%

PNL – 23,3%

USR – 13,2%

ALDE – 12,8%

Pro România – 9,1%

PLUS – 7,4%

UDMR – 5,7%

PMP – 2,5%

Alt partid – 1,5%

Intenția de vot privind alegerile parlamentare, în luna ianuarie

PSD – 25,3%

PNL – 22,1%

ALDE – 13,4%

USR – 11%

PLUS – 8,8%

Pro România – 8,1%

UDMR – 4,4%

PMP – 3,8%

Alt partid – 3,2%

Sondajul realizat de IMAS pentru luna decembrie

PSD – 25,2%

PNL – 26,1%

USR – 11,5%

ALDE – 9,6%

MRI – 8,1%

Pro Romania – 6,2%

UDMR – 4,6%

PMP – 2,5%

PRM – 1,9%

PNTCD – 1,6%

Alt partid – 2,7%

PSD s-a prăbușit în sondaje

Partidul Social Democrat condus de Liviu Dragnea înregistrează astfel o adevărată prăbușire în sondajul IMAS referitor la opțiunile de vot ale românilor.  Astfel, în debutul anului 2019, PSD s-ar regăsi pe buletinele de vot ale unui procent de maxim 25% dintre alegătorii români.

PSD, prăbușire istorică ân sondaje
PSD, prăbușire istorică ân sondaje

Se înregistrează, așadar, o scădere istorică pentru partidul aflat la guvernare. Rămâne de văzut, însă, până la felul în care vor vota românii la alegerile parlamentare din 2020, să vedem ce „indicații” va da scrutinul pentru membrii partidelor din România în Parlamentul European, care se va desfășura pe 26 mai 2019. Și, mai ales, câți concetățeni se vor prezenta la urne…

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×