Cod roșu de avalanșă, în Făgăraș! Avertizare ANM și prognoză meteo pentru Revelion

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
30/12/2018, 19:00
Cod roșu de avalanșă, în Făgăraș! Avertizare ANM și prognoză meteo pentru Revelion GALERIE FOTO
S-a emis cod roşu de avalanşă în Munţii Făgăraş

Agenţia Naţională de Meteorologie a avertizat asupra pericolului uriaş de producere a avalanşei în Munţii Făgăraş. Totodată, ANM a emis şi prognoza meteo de Revelion pentru România, când vremea se anunţă a fi caldă.

„În aceste condiţii, declanşarea avalanşelor va fi posibilă chiar şi la supraîncărcări slabe, pe pantele cu o înclinare de peste 25 de grade. În cazuri izolate sunt posibile şi declanşări spontane de avalanşe medii, pe unele pante mai înclinate chiar mari, mai ales la altitudini de peste 1600 – 1800 metri”, se arată în informarea meteorologilor de la ANM.

Este cod ROŞU de avalanşă în Făgăraş

Conform avertizării venite din partea ANM, în munţii Bucegi, Ţarcu – Godeanu, Parâng – Şureanu, Vlădeasa – Muntele Mare, Rodnei şi Călimani – Bistriţei – Ceahlău există riscul de producere a avalanşelor, fiind dat gradul 3, la altitudini de peste 1.800 de metri, în timp ce în Făgăraş este dat gradul 4, din 5, adică există risc foarte mare de producere a avalanşei.

Avalanşă în munţii din România
Avalanşă în munţii din România

Prognoza meteo de Revelion

În ultimele 24 de ore vremea s-a încălzit şi se va menţine în acelaşi mod cu noi tendinţe de încălzire către ziua de marţi. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 10 grade Celsius, iar minimele între -4 şi 2 grade. Cerul se anunţă noros, iar excepţie fac regiunile din Oltenia şi vestul Munteniei.

Se anunţă precipitaţii slabe, cu ninsori la munte pe arii restrânse ale Carpaţilor Occidentali, precum şi în nordul şi centrul ţării. Cerul va fi parţial noros pe timpul nopţii, iar trecător vor exista fulguieli, în centru, nord-est şi la munte.

Prognoza meteo pentru ziua de 31 decembrie în Bucureşti
Prognoza meteo pentru ziua de 31 decembrie în Bucureşti

Cum e vremea în Bucureşti

Se anunţă ceaţă şi vizibilitatea va fi scăzută, iar minimele nocturne se încadrează între -6 şi 0 grade Celsius. Vântul va sufla şi el moderat, cu uşoare intensificări în vest, sud-est şi în regiunile montane.

În Capitală, pe timpul zilei temperatura medie este de 4 grade Celsius, iar minima este de -1 grad. Vântul va bate slab, atât pe timpul zilei, cât şi pe timpul nopţii, iar precipitaţiile vor lipsi în iua de 31 decembrie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×