ANM, cod portocaliu de inundații! Meteorologii avertizează în Ajunul Crăciunului

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
24/12/2018, 18:16
ANM, cod portocaliu de inundații! Meteorologii avertizează în Ajunul Crăciunului
ANM a emis cod portocaliu de inundații în AJunul Crăciunului

ANM a emis cod portocaliu de inundații în Ajunul Crăciunului. Meteorologii avertizează că mai multe localități se vor confrunta cu inundații din cauza creșterii debitului unor râuri. Luni, hidrologii au emis o nouă atenționare Cod portocaliu care va afecta bazinul hidrografic Bistra, până la miezul nopții, pe raza județului Caraș-Severin.

De asemenea, potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor(INHGA), se vor produce scurgeri considerabile pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide și creșteri rapide de debit și niveluri, până la ora 00:00.

ANM a emis cod portocaliu de inundații!

Totodată, va exista posibilitatea depășirii Cotelor de inundații, pe râurile din bazinul hidrografic Bistra, județul Caraș-Severin. De altfel, INHGA a emis, luni, o avertizare de cod portocaliu de inundații și pe râul Sebiș, județul Arad. Conform Insitutului Național Hidrografic și Gospodărirea Apelor, avestizarea este valabilă până la ora 22:00.

ANM, cod portocaliu de inundații! Meteorologii avertizează în Ajunul Crăciunului
Luni, hidrologii au emis o nouă atenționare Cod portocaliu care va afecta bazinul hidrografic Bistra

Iar, în următoarele câteva ore, se vor produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte severe de inundații locale și creșteri rapide de debit și niveluri, pe râul Sebiș. De asemenea, există și posibilitatea depășirii Cotelor de inundații.

ANM a emis avertizare de Cod portocaliu de ninsori viscolite, la munte

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de Cod portocaliu de ninsori viscolite. Aceasta este valabilă până la ora 21:00, în zona de munte de peste cota 1.800 de metri din județul Caraș-Severin. Acolo se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 120 de kilometri pe oră. Fenomentul asociat va fi ninsoare puternic vâșcolită care determină scăderea vizibilității sub 50 de metri.

De altfel, până la ora 17:00, a fost valabilă o atenționare de Cod galben de vânt foarte puternic, în județul Timiș: Sânnicolau Mare, Dudeștii Vechi, Lenauheim, Comloșu Mare, Periam, Cenad, Teremia Mare, Lovrin, Sânpetru Mare, Tomnatic, Saravale, Gottlob, Pesac, Beba Veche, Valcani.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×