Avertizare ANM de vreme severă imediată: Viscol în mai multe regiuni din țară

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
27/12/2018, 11:20
Avertizare ANM de vreme severă imediată: Viscol în mai multe regiuni din țară
Avertizarea ANM anunță viscol în mai multe regiuni

Alertă meteo de vreme severă imediată! Avertizarea ANM anunță viscol în mai multe regiuni. Codul galben emis va fi valabil până la ora 14:00, în județul Suceava, zona de munte, și județul Neamț, tot în zona de munte. Temperaturile vor fi din ce în ce mai scăzute. Se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze ce vor atinge la rafală 70-80 de kilometri pe oră, iar la cote de peste 1800 de metri, rafalele vor atinge 100 de kilometri pe oră.

Zăpada va fi spulberată de vânt și ceața își va face și ea prezența cu depunere de chiciură. De altfel, vremea se va răci accentuat în mai multe zone din țară.  Noaptea de miercuri spre joi a fost închisă în jumătatea de nord a țării, acolo unde local s-au semnalat precipitații slabe cantitativ. La munte vor predomina ninsorile. Acestea vor fi sub formă de ninsoare în special în zonele deluroase și montane.

Avertizare ANM de vreme severă: viscol și ceață

Ninsorile vor predomina și Maramureșul, Transilvania și local în Muntenia, favorizând izolat depunerile de polei. Totodată, temperaturile minime, vor fi mai ridicate decât în noaptea precedentă. Acestea se vor situa între -4 și 2 grade Celsius. În vestul și sudul teritoriului, izolat, se va semnala ceața.

Avertizare ANM de vreme severă imediată: Viscol în mai multe regiuni din țară
Codul galben emis va fi valabil până la ora 14:00, în județul Suceava, zona de munte, și județul Neamț

Pe arii restrânse, în Moldova și Transilvania, dar și la munte, trecător, vor fi condiții de polei. Vântul va avea intensificări la munte, la altitudini mari, acolo unde va viscoli ninsoarea și va spulbera zăpada. Temperaturile maxime din ziua de joi, 27 decembrie 2018, vor fi cuprinse între 0 și 7 grade Celsius. Cele mai ridicate se vor înregistra în Oltenia.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×